Ribcarbonades met knolselderij puree

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Stamper

Bereidingswijze

  1. Droog het vlees, snijd een stukje aan de zijkant in en bestrooi het vlees met en .
  2. Pel en pers de .
  3. Maak een marinade van de azijn, 3 eetlepels olie, de knoflook en de , leg het vlees in een schaal, schenk de marinade erop en zet de schaal afgedekt 1-4 uur in de koelkast.
  4. Schil de en snijd ze in vieren.
  5. Schil de en snijd hem in 1-2 cm grote stukken.
  6. Kook ze in lichtgezouten water in 15 -20 minuten, giet ze af en laat uitlekken.
  7. Pureer ze met een stamper, roer de warme en 2 eetlepels olie erdoor en tot slot 2 eetlepels crème fraiche en houd het warm.
  8. Haal de carbonades uit de marinade en dep ze droog.
  9. Grill het vlees onder een voorverwarmde grill 5 minuten per kant, tot het net gaar is.
  10. Serveer het met de puree.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Ribcarbonades met knolselderij puree heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Dit leek me een erg lekker gerecht. Ik liep helaas alleen een beetje vast voor wat betreft de verhouding aardappel - knolselderij. Ik had nu zo'n beetje 50-50 hetgeen ik ook bij andere stamppotten han... Lees reactie
27 september 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
21 kcal
1%84 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ribcarbonades met knolselderij puree