Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Preischotel recept
Preischotel recept

Preischotel


Ingrediënten


18 1

Bereidingswijze


Ovenschaal invetten met wat boter. Aardappels koken. Uitje fijnsnijden en fruiten. Gehakt erbij doen en rul bakken. Kruiden met peper, zout en knoflook. Gehaktmengseltje onder in de ovenschaal verdelen. Gare aardappels in plakjes snijden en over het gehakt verdelen. Beetje geraspte kaas erover. Prei in dunne reepjes snijden, wassen en op de aardappels leggen. Strooi hierover de rest van de kaas. 1 deciliter melk in een kommetje doen, met het ei, peper en zout en evt. nog wat knoflook(poeder). Goed klutsen. Giet dit mengsel over de hele schotel. Magnetronfolie er overheen en 12 minuten op de hoogste stand in de magnetron.

Allergenen Informatie

Voor dit preischotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Preischotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 11 recensies

  • Ik heb deze preischotel in de oven gedaan op 160 graden, gehakt wel geruld in de koekenpan en verder zoals boven beschreven, als de kaas bovenop wat bruinig begint te worden, schaal uit de oven halen ... Lees reactie
  • 200 graden voorverwarmde oven.ongeveer 20/25 min. prei wel 5 min. roerbakken,anders is het te hard.
  • Wanneer je het in de oven maakt, kun je beter de prei even roerbakken anders vind ik het te hard.
  • Het is heerlijk! Ik maak het ook in de oven. Ca. 30-35 min. op 200 graden.
  • Tezamen met wat blokjes paprika het gehakt gebraden, in de oven en smullen maar!
  • Dit is een leuk recept maar i.p.v in de magnetron, 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden, eventueel met aluminimumfolie afdekken.
  • Is er iemand die het antwoord heeft op de vraag of het in de oven kan?
  • Hallo, ik had een vraag. Kan dit ook in de oven?
  • Ik wil het in de oven doen, maar zie nergens op hoeveel graden en hoe lang.
  • Kan het in de oven en op hoeveel graden dan?
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven