Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsbout uit de oven recept
Lamsbout uit de oven recept

Lamsbout uit de oven


Ingrediënten


1 1

Bereidingswijze


Dep de lamsbout droog met keukenpapier. Wrijf ze in met wat zout en peper. Verwarm de oven voor op 220 C. Doe de olin in een kommetje, voeg de kruiden toe, pers de teentjes knoflook erbij uit en roer alles goed door. Neem een braadslee, leg de lamsbout erin en overgiet met het kruidenmengsel. Plaats de braadslee in het midden van de voorverwarmde oven. Draai de bout na 10 min. om en bedruip met de saus. Zet na nog eens 10 min. de oven terug op 180 C en laat nog ca. 1 uur garen. Bedruip af en toe met de saus en draai enkele keren om. Doe ondertussen de lamsfond in een pannetje en reduceer tot de helft. Neem de braadslee uit de oven en zeef de saus. Houd de bout warm door hem af te dekken met aluminiumfolie. Verhit de gezeefde saus in een pannetje, strooi de bloem erbij en roer de klontjes eruit. Voeg druppelsgewijs de fond toe en roer goed door zodat een mooie gladde saus ontstaat. Voeg enkele druppels truffelolie toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in plakken van het bot. Leg op voorverwarmde borden en begiet met de saus. Serveer met gebakken aardappelschijfjes en erwtjes met worteltjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lamsbout uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven