Lamsbout uit de oven

Lamsbout uit de oven

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Dep de lamsbout droog met keukenpapier. Wrijf ze in met wat zout en peper. Verwarm de oven voor op 220° C. Doe de oliën in een kommetje, voeg de kruiden toe, pers de teentjes knoflook erbij uit en roer alles goed door. Neem een braadslee, leg de lamsbout erin en overgiet met het kruidenmengsel. Plaats de braadslee in het midden van de voorverwarmde oven. Draai de bout na 10 min. om en bedruip met de saus. Zet na nog eens 10 min. de oven terug op 180° C en laat nog ca. 1½ uur garen. Bedruip af en toe met de saus en draai enkele keren om. Doe ondertussen de lamsfond in een pannetje en reduceer tot de helft. Neem de braadslee uit de oven en zeef de saus. Houd de bout warm door hem af te dekken met aluminiumfolie. Verhit de gezeefde saus in een pannetje, strooi de bloem erbij en roer de klontjes eruit. Voeg druppelsgewijs de fond toe en roer goed door zodat een mooie gladde saus ontstaat. Voeg enkele druppels truffelolie toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in plakken van het bot. Leg op voorverwarmde borden en begiet met de saus. Serveer met gebakken aardappelschijfjes en erwtjes met worteltjes.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit lamsbout uit de oven recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter