MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Lamsbout uit de oven

Lamsbout uit de oven recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Dep de lamsbout droog met keukenpapier. Wrijf ze in met wat zout en peper. Verwarm de oven voor op 220° C. Doe de oliën in een kommetje, voeg de kruiden toe, pers de teentjes knoflook erbij uit en roer alles goed door. Neem een braadslee, leg de lamsbout erin en overgiet met het kruidenmengsel. Plaats de braadslee in het midden van de voorverwarmde oven. Draai de bout na 10 min. om en bedruip met de saus. Zet na nog eens 10 min. de oven terug op 180° C en laat nog ca. 1½ uur garen. Bedruip af en toe met de saus en draai enkele keren om. Doe ondertussen de lamsfond in een pannetje en reduceer tot de helft. Neem de braadslee uit de oven en zeef de saus. Houd de bout warm door hem af te dekken met aluminiumfolie. Verhit de gezeefde saus in een pannetje, strooi de bloem erbij en roer de klontjes eruit. Voeg druppelsgewijs de fond toe en roer goed door zodat een mooie gladde saus ontstaat. Voeg enkele druppels truffelolie toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in plakken van het bot. Leg op voorverwarmde borden en begiet met de saus. Serveer met gebakken aardappelschijfjes en erwtjes met worteltjes.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit lamsbout uit de oven recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /