AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Lamsbout uit de oven

1 1

Ingrediënten

Bereidingswijze

Lamsbout uit de oven recept Dep de lamsbout droog met keukenpapier. Wrijf ze in met wat zout en peper. Verwarm de oven voor op 220° C. Doe de oliën in een kommetje, voeg de kruiden toe, pers de teentjes knoflook erbij uit en roer alles goed door. Neem een braadslee, leg de lamsbout erin en overgiet met het kruidenmengsel. Plaats de braadslee in het midden van de voorverwarmde oven. Draai de bout na 10 min. om en bedruip met de saus. Zet na nog eens 10 min. de oven terug op 180° C en laat nog ca. 1½ uur garen. Bedruip af en toe met de saus en draai enkele keren om. Doe ondertussen de lamsfond in een pannetje en reduceer tot de helft. Neem de braadslee uit de oven en zeef de saus. Houd de bout warm door hem af te dekken met aluminiumfolie. Verhit de gezeefde saus in een pannetje, strooi de bloem erbij en roer de klontjes eruit. Voeg druppelsgewijs de fond toe en roer goed door zodat een mooie gladde saus ontstaat. Voeg enkele druppels truffelolie toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in plakken van het bot. Leg op voorverwarmde borden en begiet met de saus. Serveer met gebakken aardappelschijfjes en erwtjes met worteltjes.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit lamsbout uit de oven recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /