Kalfszwezerik

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Laat de een nacht wellen in koud water.
  2. Laat de zwezerik een uur weken in koud water.
  3. Ververs dit meermalen.
  4. Breng een pan met gezouten water aan de kook en blancheer de zwezerik er 5 minuten in.
  5. Giet ze af, haal er het vlies af en alle ongerechtigheden.
  6. Laat de zachtjes in hun welwater gedurende 45 minuten koken.
  7. Laat de zwezerik onder druk afkoelen.
  8. Snij ze in dunne plakken.
  9. Klop het los, haal er de zwezerik door en haal deze daarna door wat .
  10. Smelt de in een pan en laat hierin de zwezerik zachtjes 10 minuten sauteren.
  11. Geef er en peper over.
  12. Reduceer de tot de helft en meng hem dan met de room en de abrikozenlikeur.
  13. Geef er en bij.
  14. Snij de doormidden en leg ze in de saus.
  15. Verwarm deze zachtjes zonder dat ze gaat koken.
  16. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal, leg er de omheen en schenk er de saus over.
25
25
25

Variaties op Kalfszwezerik

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kalfszwezerik
VariatieAantalGang
Kalfszwezerik2Vlees
Gebakken kalfszwezerik met stoemp van prei en Breydelham, gebakken shi-takés en gefriteerde prei1Herfst
Kalfszwezerik met amandel & pijnboompit1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel en bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel en bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • paneermeel, boter, bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
288 kcal
14%1152 kcal
Vetten
22 g.
32%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
34 g.
13%136 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalfszwezerik