Gehakt met boontjes en cashews

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pureestamper

Bereidingswijze

  1. Als je sugarsnaps of peultjes neemt, alleen afhalen en wassen.
  2. Indien je liever sperzieboontjes hebt, deze eventueel in 2-en breken en na het afhalen en wassen eventjes blancheren, ongeveer 2 a 3 minuten in kokend water.
  3. De en/of olijfolie in een wok verhitten en hierin het rul en bruin bakken.
  4. Indien nodig met een vork of pureestamper uit elkaar halen.
  5. Het uit de wok halen en opzij zetten.
  6. Indien nodig nog wat extra en/of olie in de wok doen en hierin ui, knoflook, en tomaten fruiten.
  7. Niet te zacht laten worden.
  8. Dan de Sajoer boontjesboemboe, wat ketchup, ketjap, , en naar smaak toevoegen.
  9. Proeven en indien nodig nog meer van het een of ander ingrediënt erbij doen.
  10. Het gaat dan weer in de wok bij het uimengsel.
  11. Goed roeren en weer proeven.
  12. Wil je het pittiger, dan meer sajoer of gebruiken.
  13. Is het gerecht te droog of wil je meer saus, doe dan wat kokend water erbij.
  14. De boontjes toevoegen en roerend wokken.
  15. De bonen moeten knapperig blijven.
  16. Op het laatst de , en het bosui toevoegen en heel even warm laten worden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap manis en chilisaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cashewnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
565 kcal
28%2260 kcal
Vetten
49 g.
70%196 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
31 g.
11%124 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gehakt met boontjes en cashews