Gegratineerde zigeunerschnitzel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Halveer voor de zigeunersaus de en verwijder de zaadlijsten
    Was de en snijd ze in reepjes.
    Pel de en snijd ze in parten.
  2. Bak de en de ca. 5 minuten in 2 eetlepels hete olie.
  3. Breng op smaak met , en marjoraan.
  4. Voeg 125 ml water, de gezeefde en het bouillonblokje toe.
  5. Breng het geheel aan de kook en kook ca. 10 minuten op laag vuur.
  6. Was de peterselie, hak hem fijn en voeg toe aan de saus.
  7. Breng op smaak met , en .
    Verwarm de oven voor tot 250 graden.
  8. Kluts het met een beetje .
    Dep de schnitzels droog en klop ze wat vlakker.
  9. Bestrijk de schnitzels dun met de ajvar.
  10. Wentel ze eerst in de , vervolgens in het en tot slot in het .
  11. Bak de schnitzels in 3-4 eetlepels hete per zijde in ca. 4 minuten goudbruin.
    Schenk ca. 2/3 van de zigeunersaus in een ruime ovenschaal.
    Leg de schnitzels er dakpansgewijs bovenop.
    Schenk de overige saus eroverheen.
  12. Rasp de en strooi hem eroverheen.
    Bak 8-10 minuten in de oven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • groentebouillonblokje en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • groentebouillonblokje, paneermeel, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
247 kcal
12%988 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
31 g.
12%124 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gegratineerde zigeunerschnitzel