Casselerrib met ananas en lente-uitjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Was voor het kruidenmengsel de met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er fijn af.
    Schil de en snijd hem fijn.
  3. Snijd de in de lengte in, verwijder de zaadlijsten, was de en snijd ze fijn.
    Roer de , de , de peper, de en de suiker door elkaar.
    Dep het vlees droog en leg het in een braadslede.
  4. Bestrijk het vlees met het kruidenmengsel.
  5. Bak circa 1 uur en 30 minuten in de oven, schenk er eventueel een beetje water bij.
    Was de en kook ze in ruim water met wat zout in 20 minuten gaar.
    Maak de schoon, schil hem, snijd hem in de lengte in vieren en verwijder de stronk.
  6. Snijd de in stukjes.
    Maak de schoon en snijd ze grof.
    Giet de af, spoel ze met koud stromend water en pel ze.
    Verdeel de en de lente-ui na circa 40 minuten baktijd om het vlees heen.
    Schenk circa 15 minuten voor het einde van de baktijd de bouillon en 250 ml water erbij.
    Snijd de in dikke plakken.
    Neem het vlees en de groente uit de braadslede en houd warm.
    Zeef het braadvocht in een pan en breng aan de kook.
  7. Roer de maïzena met 4 eetlepels glad.
  8. Bind de fond met het maïzena mengsel en kook circa 5 minuten op laag vuur.
  9. Breng op smaak met peper.
    Verhit de portiegewijs in een grote pan en bak er de in porties in circa 5 minuten goudbruin in.
  10. Breng op smaak met en grof .
  11. Dien alles samen op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillon
  • rietsuiker en ananas past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
  • groentebouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
464 kcal
23%1856 kcal
Vetten
144 g.
206%576 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
56 g.
21%224 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Casselerrib met ananas en lente-uitjes