Amerikaans Gehaktbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:

    Verhit de oven tot 175 graden.
    Als je het gehakt brood gaat vullen met een ei dan kook deze eerst. (geen zacht gekookte eieren er in doen!)
    volg daarna de andere stappen hier onder
    Meng voor de saus de ketchup, bruine suiker en azijn en zet apart.
    Bak de knoflook 5 min.
  2. in de olie en zet apart.
    Meng de eieren flink zout en peper, mosterd en melk.
    Doe het gehakt in een grote kom en meng het eimengsel, broodkruim, peterselie erdoor.
    Prak met een vork tot het goed gemengd is en niet meer aan de rand plakt.
    Leg het gehakt op het aanrecht en maak een holte om de kaas in te doen en/of een gekookt ei en maak er met natte handen een broodvorm van.

    Bereidingswijze:

    Pak een langwerpige ovenschaal, vet deze goed in en leg plakjes spek van het midden uit over de rand van de schaal zodat je straks het brood er nog mee kan inpakken
    leg het gehaktbrood erop en pak deze verder in met spek.
    Besmeer met de saus.
    Zet de schaal op een rek in het midden van de oven.
    Bak het gehakt brood in 1 uur gaar.
  3. Laat 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.
25
25
25

Variaties op Amerikaans Gehaktbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Amerikaans Gehaktbrood
VariatieAantalGang
Amerikaans gehaktbrood1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in ketchup
  • ketchup en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en kaas
  • ketchup, azijn, kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, azijn, mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en bacon
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
144 kcal
7%864 kcal
Vetten
5 g.
7%30 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%66 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Amerikaans Gehaktbrood