Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Snijd de in kleine stukjes.
  3. Versnipper de ui(en) in kleine blokjes.
  4. Zorg dat je vlees en kip op kamer temeratuur zijn als je gaat koken.
  5. Dep het vlees en de kip goed droog.
  6. Snijd het vlees in blokjes en voeg naar smaak en toe.
  7. Doe ook en op de kip.
  8. Zet een kopje soja klaar (of voeg de soja op gevoel toe recht uit de fles).
  9. Zet de klaar met een eetlepel.
  10. Zet de kokosmelk klaar.
  11. Bereiding:
  12. Doe een flinke laag (of boter) in de pan en verhit deze op een hoog vuur.
  13. Als eerste bak je de kippevleugels op een hoog vuur, tot deze mooi goudbruin en krokant zijn.
  14. Als de kippevleugels klaar zijn, haal je ze uit de pan en leg ze op een bordje met keukendoek.
  15. Giet een deel van de of boter uit de pan zodat je nog een bodempje overhoud.
  16. Voeg hier de en ui aan toe en fruit deze tot ze goudbruin zijn.
  17. Voeg de blokjes toe en bak deze tot ze ook mooi goudbruin zijn.
  18. Voeg nu een kopje soja en een eetlepel tafelazijn toe.
  19. Voeg toe (niet te veel in eens).
  20. Roer alles goed door elkaar.
  21. Voeg eventueel en toe.
  22. Dit is geheel naar eigen smaak.
  23. Proef van je saus, is deze goed, dan laat het zo.
  24. Is hij zuur, voeg een beetje meer soja en toe.
  25. Is hij te peperig, voeg een beetje meer soja en toe (heel klein beetje ) Is hij te , voeg een beetje toe.
  26. Laat dit alles voor 10 minuten sudderen.
  27. Voeg de kokosmelk toe, hierdoor word de saus wat dikker en minder zwart (meer bruin) Voeg zoveel kokosmelk toe tot de saus op gewenste dikte is.
  28. Laat dit alles nog 5 tot 10 minuten sudderen.
  29. Voeg de kippevleugels weer toe.
  30. Laat de kip nog 5 minuten mee sudderen zodat deze weer goed warm is.
  31. Serveren met:
  32. Witte rijst Salade Andere soorten Adobo:
  33. Je kan ook adobo, maken met alleen of alleen met kip.
  34. Varkensvlees adobo:
  35. laat de kip weg, en gebruik 600 gram vlees ipv 400gram gebruik maar een bodempje olie (omdat je de kip niet eerst hoeft te bakken) Kippen adobo:
  36. Laat het varkensvlees weg en gebruik daarvoor in de plaats 400 gram kipfilet Kipvleugels adobo:
  37. Laat het weg, en gebruik i.p.v. 200 - 400 gram 600 - 800 gram kippevleugels.
  38. Als deze gebakken zijn, giet je nog steeds de (of boter) af en haal je ze nog steeds uit de (of boter).
  39. Voor de rest blijft de bereidingswijze hetzelfde.
25
25
25

Variaties op Adobo

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Adobo
VariatieAantalGang
Adobo kip1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2326 kcal
116%9304 kcal
Vetten
31 g.
45%124 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
42 g.
16%168 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Adobo