Visballetjes met bosuitjes

Visballetjes met bosuitjes

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Snijd de kabeljauw in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pureer de kabeljauw met 1 theelepel zout en 4 eetlepels slagroom tot een gladde puree. Laat de vispuree afgedekt 1/2 uur in de ijskast opstijven. Vorm van de vispuree 12 kleine balletjes. Breng in een pan de bouillon aan de kook en voeg de visballetjes toe. Laat de balletjes tegen de kook aan in 5 minuten gaar worden. Schep de balletjes in een schaaltje. Smelt de boter in en pan en fruit de bosuitjes zachtjes 1 minuut. Roer de bloem erdoor en fruit de bloem 1 minuut zachtjes mee. Schenk de helft van het kookvocht in de pan en breng het aan de kook. Roer alles goed glad. Voeg de rest van het kookvocht toe, breng het weer aan de kook en roer het glad. Kook de saus op matig vuur 5 minuten tot de juiste dikte. Roer de peterselie, dille en de rest van de slagroom erdoor. Breng de saus op smaak met zout en citroensap. Schep de visballetjes door de saus en warm ze nog even mee.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit visballetjes met bosuitjes recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Laat uw reactie achter