Tonijnsteak met noedels en wokgroenten in sojasaus

Ingrediënten

+ -
print

Marinade:

Saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Snipper de knoflook en rasp de .
  2. Doe hier gemalen chili peper en de soja saus bij.
  3. Roer het goed door elkaar en marineer een half uur voor gebruik de tonijn in het mengsel.
  4. Haal de tonijn uit de marinade veeg de vis schoon (marinade niet weggooien) en leg het even te drogen op een plankje.
  5. Fruit het ui, snij de en voeg dit samen met de overgebleven marinade aan de toe.
  6. Roer er 2 theelepels door en breng het aan de kook.
  7. De saus naar wens in laten koken.
    Bak de groenten met een beetje olie in een wok, bestrooi het met wok .
  8. Kook intussen de noedels circa drie minuten met zout in ruim water beetgaar.
  9. Giet en spoel ze af met koud water en doe ze bij de groenten in de wok en warm het geheel lekker warm op.
  10. Bak de tonijn goed heet in een grillpan circa 2 minuten aan beide zijden rosé gaar, niet langer anders wordt de vis droog.
    Serveer de tonijn op de noedels en de saus apart in een schenkkan.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in visbouillon
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden en visbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
  • visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Tonijnsteak met noedels en wokgroenten in sojasaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Jammer van het te kort marineren van de tonijn. Tonijn moet minimaal 2 uur marineren voordat het bindweefsel verzacht. Als je de tonijn 2 uur laat marineren, komt dit de smaak ten goede en is het ee... Lees reactie
jaccor 18 maart 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
41 kcal
2%82 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tonijnsteak met noedels en wokgroenten in sojasaus