Tonijnmoot met groene olijven

Tonijnmoot met groene olijven

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Ontvel de tomaten, halveer ze, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd ze in stukjes. Roer de tomatenpuree los met 4 eetlepels water. Snijf de olijven klein. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de moten 2 minuten per kant. Schep ze uit de pan en bestrooi ze met zout. Pel het teentje knoflook en pers het uit boven het achter gebleven bakvet. Voeg de olijven en 3 eetlepels peterselie toe. Bak het geheel nog eens 5 minuten. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Leg de tonijnmoten in de saus en laat ze in 5 minuten op laag vuur door en door warm worden. Keer ze halverwege. Verdeel de tonijnmoten over 4 borden en bestrooi ze met de rest van de peterselie.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit tonijnmoot met groene olijven recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Laat uw reactie achter