Télo ( Cassave met bakkeljauw)

Télo ( Cassave met bakkeljauw)

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten

  • 2 bakkeljauwfilet á 450 gram
  • 3 á 4 zakjes bevroren cassave
  • zonnebloem olie
  • 1 blikje tomatenpurree
  • 1 grote ui of 2 kleine uien
  • 3 maggiblokjes
  • 1 stukje trassi (garnalenpasta)
  • 2 laurierbladeren
  • 5 pimentballen
  • (riet)suiker op gevoel, maar minimaal 2 eetlepels
  • water


Bereidingswijze

De bakkeljauw: Eerst doe je het filet in een pan met water om het ergste zout uit te koken. Vervolgens gooi je het in een vergiet en spoel je de filet nog even extra af met water. Ongeveer een minuut. Je kan de filet ook een nacht in een pan met koud water laten staan. Daarna pak je een schaal en ga je de filet uitpluizen. Niet te grof en ook niet te fijn. Wanneer dit gedaan is, pak je een diepe koekepan of hapjespan en frituur je de bakkeljauwfilet beetje bij beetje in een laagje zonnebloemolie. Je frituurt het licht krokant. Dit schep je in een schaal met een laagje keukenpapier. Vervolgens pak je een brede diep pan waar je graag mee werkt en die niet snel aanbrandt/bakt. Daar doe je een scheut olie in, goed warm laten worden. Dan de in lengte gesneden ui, de 3 maggiblokjes, stukje trassi, 2 laurierbladeren en de 5 pimentballen . Wanneer de ui een beetje bruin gebakken is, doe je de inhoud van het blikje tomatenpuree erin met een beetje water. Goed mengen! Nu doe je ook de licht gefrituurde bakkeljauw erin. Let erop dat je goed blijft roeren, zodat de bakkeljauw niet aanbrandt. En steeds een beetje water toevoegen zodat het niet droogbakt. Naar mate van smaak kun je er een beetje (riet)suiker aan toevoegen en/of extra maggiblokje(s). De cassave: Je maakt de zakjes met bevroren cassave open en doet de bevroren cassave in een grote (soep)pan vullen met water. Een beetje zout toevoegen. Je kookt de cassave net als aardappelen. Wanneer de cassave gaar is (dat kun je zien door met een vork in de cassave te prikken, wanneer je er doorheen kunt is het gaar), giet je deze af in een vergiet en laat je het even drogen. Dan snijd je de cassave in de lengte doormiden en haal je de lange harde stukjes draad eruit. Vervolgens snijd je stukjes van circa 5 cm. Wanneer je klaar bent met het snijden van de cassave, frituur je de cassave lichtbruin in een frituurpan en doe je dit in een schaal met keukenpapier zodat de olie er goed in kan uitlekken. Vervolgens leg je de cassave op een bord en doe je de bakkeljauw ernaast of erop. Heerlijk met een beetje sambal! Dit gerecht eet je met je handen. Dit gerecht is voldoende voor 5 á 6 personen. En kan dienen als bijgerecht of als hoofdgerecht.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit télo ( cassave met bakkeljauw) recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (1)

Gemiddelde score 10 / 10 in 1 reactie
  • Top, erg lekker.
    Earl gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter