Stokvis op z

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Morue is de Franse naam voor stokvis.
  2. Er zijn vele variaties met deze vissoort, in feite gedroogde en gezouten kabeljauw, te maken.
  3. Het meest authentieke gerecht wat in Frankrijk in de campagne wordt gegeten is een puree.
  4. Leg de stokvis ca. 48 uur in koud water, dus plan uw gerecht 2 dagen vooraf.
  5. Ververs het water zo vaak mogelijk.
  6. Dan nu de bereiding:
  7. Plet de 5 knoflooktjes en laat ze even rusten.
  8. U kunt de teentjes met vel pletten.
  9. Als ze ca. 10 minuten gerust hebben, valt het velletjes er makkelijk af.
  10. Stoom de morue gaar in een stoomkoker of in een aziatisch mandje in een pan met een bodempje water.
  11. Maak de schoon en kook deze gaar.
  12. Pureer de in de molen.
  13. Voeg de en de toe.
  14. Maak de puree op smaak met wat .
  15. Snijd de knoflookteentjes fijn.
  16. Prak de morue fijn en meng deze door de aardappelpuree.
  17. Tot slot de knoflook er door mengen.
  18. Doe het mengsel op een grote schaal.
  19. Maak nu de gloeiend heet en giet deze over het mengsel.
  20. Schik de langs de morue en doe er wat uit de molen over.
  21. Bloemkool of broccoli zijn prima begeleiders.
  22. Bon apetit!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
71 kcal
3%284 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stokvis op z'n Frans