Kabeljauw en scampi's in kreeftensaus

Kabeljauw en scampi's in kreeftensaus

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Doe de beide fonds, de Noilly Prat, de Pernod en de steranijs in een sauteuse en laat de vloeistof reduceren tot de helft. Voeg dan de room toe en laat opnieuw reduceren totdat de saus de gewenste consistentie heeft bereikt. Neem de sauteuse van het vuur en klop de koude klontjes roomboter erdoor. Breng tot slot op smaak met peper en zout. Verdeel de kabeljauw in 4 stukjes van elk ca. 100 gr. Wrijf ze aan beide zijden in met wat peper. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kabeljauw aan beide kanten kort aan. Neem de vis uit de pan en laat hem op een koele plaats rusten. Bak nu de scampi’s kort aan in dezelfde olie en laat deze daarna ook rusten. Steek uit de plakjes bladerdeeg fleurons (kleine vormpjes; b. v. maantjes of bladeren). Bestrijk deze met eidooier. Leg ze op een vel bakpapier en bak ze in 10 min. goudbruin in een voorverwarmde oven op 200° C. Zet de kabeljauw en de scampi’s gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C. Leg de fleurons in het midden van 4 voorverwarmde borden. Plaats daarop de stukken kabeljauw. Drapeer de scampi’s er omheen. Lepel de kreeftensaus over het geheel. Garneer met een takje dille, een schijfje citroen en een kersttomaatje. Geef er schijfjes stokbrood bij, besmeerd met roomboter. Serveer met een glas beendroge, witte wijn zoals een Muscadet de Sèvre et Maine sur lie.
Bron: © geïnspireerd door de kookcursus

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kabeljauw en scampi's in kreeftensaus recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Laat uw reactie achter