AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Kabeljauw en scampi's in kreeftensaus

Ingrediënten

Bereidingswijze

Kabeljauw en scampi's in kreeftensaus recept Doe de beide fonds, de Noilly Prat, de Pernod en de steranijs in een sauteuse en laat de vloeistof reduceren tot de helft. Voeg dan de room toe en laat opnieuw reduceren totdat de saus de gewenste consistentie heeft bereikt. Neem de sauteuse van het vuur en klop de koude klontjes roomboter erdoor. Breng tot slot op smaak met peper en zout. Verdeel de kabeljauw in 4 stukjes van elk ca. 100 gr. Wrijf ze aan beide zijden in met wat peper. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kabeljauw aan beide kanten kort aan. Neem de vis uit de pan en laat hem op een koele plaats rusten. Bak nu de scampiís kort aan in dezelfde olie en laat deze daarna ook rusten. Steek uit de plakjes bladerdeeg fleurons (kleine vormpjes; b. v. maantjes of bladeren). Bestrijk deze met eidooier. Leg ze op een vel bakpapier en bak ze in 10 min. goudbruin in een voorverwarmde oven op 200į C. Zet de kabeljauw en de scampiís gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180į C. Leg de fleurons in het midden van 4 voorverwarmde borden. Plaats daarop de stukken kabeljauw. Drapeer de scampiís er omheen. Lepel de kreeftensaus over het geheel. Garneer met een takje dille, een schijfje citroen en een kersttomaatje. Geef er schijfjes stokbrood bij, besmeerd met roomboter. Serveer met een glas beendroge, witte wijn zoals een Muscadet de SŤvre et Maine sur lie.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kabeljauw en scampi's in kreeftensaus recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /