Italiaanse forel uit de oven met hazelnoten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Braadslee
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Snijd de aan de buikzijde van kop tot staart open.
  2. Snijd met een scherp mesje van kop naar staart langs de ruggegraat zonder de vis door te snijden.
  3. Draai de vis om en snijd de ruggegraat langs de andere kant los.
  4. Knip de ruggegraat bij de kop en de staart door en trek hem voorzichtig uit de vis.
  5. Snijd de zijgraten aan beide kanten los en trek ze uit de vis.
  6. Maak op deze manier alle zes de schoon en spoel ze onder de koude kraan af.
  7. Dep ze droog.
  8. Sla de gewassen basilicum en peterselie droog en pluk er de blaadjes af.
  9. Pureer ze met de knoflook, de , wat en peper en 3 eetlepels van de olie in de foodprocessor.
  10. Verdeel de groene saus in de buikholtes van de vissen.
  11. Verpak de vissen één voor één in een velletje met bestreken aluminiumfolie en leg ze, tot ze de oven ingaan, in de koelkast.
  12. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  13. Leg de vispakketjes naast elkaar in een passende ovenschaal of braadslee en schuif ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  14. Laat ze uit de oven een paar minuten rusten en verwijder het folie.
  15. Geef er Holandaisesaus, Bearnaisesaus (desgewenst uit een pakje of een potje) of kruidenmayonaise bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • forellen is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
210 kcal
10%1260 kcal
Vetten
13 g.
19%78 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%6 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Italiaanse forel uit de oven met hazelnoten