Vegatarische pompoenlasagne

Vegatarische pompoenlasagne

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Halveer de pompoen en verwijder de draden en pitten. Ik gebruik voor een recept voor twee personen een halve pompoen. Om te pompoen makkelijk te kunnen schillen, doe ik deze eerst vijf minuten in kokend water zodat de schil hierna makkelijk loslaat. Na het schillen, snijd ik de pompoen in blokjes. Halveer de courgette, verwijder de zachte binnenkant en snijd de rest in blokjes. Snipper de ui. Vervolgens maak je de tomatensaus: Doe de tomatenblokjes samen met de knoflook, de puree, peper, zout en Italiaanse kruiden in een kom en pureer dit alles kort met de staafmixer (de saus moet nog een beetje grof blijven). Bak het uitje glazig en voeg toe: de pompoen en de courgette en een paar minuten later de tomaten saus. Kook dit geheel 10 minuten op een zacht vuurtje. Proeven en eventueel nog peper en zout toevoegen. Maak onder tussen de bechamelsaus met de melk (zie aanwijzing op de verpakking). Vet de bodem in van de ovenschaal. Eerst een laag je saus dan een laagje lasagnebladen sluit af met een laagje saus. Giet de bechamelsaus erover en maak het geheel af met een laagje kaas. Doe de lasagne in de oven en bak deze in ca. 30 minuten gaar.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit vegatarische pompoenlasagne recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (1)

Gemiddelde score 10 / 10 in 1 reactie
  • Bechamelsaus uit een zakje? Gewoon met wat boter, bloem en melk... Daar heb je echt geen zakje voor nodig. Durf te koken!
    Weetwatmeneet gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter