Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vegatarische pompoenlasagne recept
Vegatarische pompoenlasagne recept

Vegatarische pompoenlasagne


Ingrediënten


8

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C. Halveer de pompoen en verwijder de draden en pitten. Ik gebruik voor een recept voor twee personen een halve pompoen. Om te pompoen makkelijk te kunnen schillen, doe ik deze eerst vijf minuten in kokend water zodat de schil hierna makkelijk loslaat. Na het schillen, snijd ik de pompoen in blokjes. Halveer de courgette, verwijder de zachte binnenkant en snijd de rest in blokjes. Snipper de ui. Vervolgens maak je de tomatensaus: Doe de tomatenblokjes samen met de knoflook, de puree, peper, zout en Italiaanse kruiden in een kom en pureer dit alles kort met de staafmixer (de saus moet nog een beetje grof blijven). Bak het uitje glazig en voeg toe: de pompoen en de courgette en een paar minuten later de tomaten saus. Kook dit geheel 10 minuten op een zacht vuurtje. Proeven en eventueel nog peper en zout toevoegen. Maak onder tussen de bechamelsaus met de melk (zie aanwijzing op de verpakking). Vet de bodem in van de ovenschaal. Eerst een laag je saus dan een laagje lasagnebladen sluit af met een laagje saus. Giet de bechamelsaus erover en maak het geheel af met een laagje kaas. Doe de lasagne in de oven en bak deze in ca. 30 minuten gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vegatarische pompoenlasagne recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Vegatarische pompoenlasagne heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Bechamelsaus uit een zakje? Gewoon met wat boter, bloem en melk... Daar heb je echt geen zakje voor nodig. Durf te koken!
    Weetwatmeneet gaf dit recept op 18 maart 2015 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Tjakka, chia!
    De populariteit van chia reikt inmiddels verder dan de natuurwinkel. We hebben namelijk ontdekt dat slechts een paar zaadjes al een enorme boost aan eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetzuren geven. Bovendien kan het helpen bij afvallen omdat het een vol gevoel geeft. Maar deze Superman onder de superfoods kan helaas ook negatieve gezondheidseffecten teweegbrengen.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven