MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Vegatarische pompoenlasagne

Vegatarische pompoenlasagne recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Halveer de pompoen en verwijder de draden en pitten. Ik gebruik voor een recept voor twee personen een halve pompoen. Om te pompoen makkelijk te kunnen schillen, doe ik deze eerst vijf minuten in kokend water zodat de schil hierna makkelijk loslaat. Na het schillen, snijd ik de pompoen in blokjes. Halveer de courgette, verwijder de zachte binnenkant en snijd de rest in blokjes. Snipper de ui. Vervolgens maak je de tomatensaus: Doe de tomatenblokjes samen met de knoflook, de puree, peper, zout en Italiaanse kruiden in een kom en pureer dit alles kort met de staafmixer (de saus moet nog een beetje grof blijven). Bak het uitje glazig en voeg toe: de pompoen en de courgette en een paar minuten later de tomaten saus. Kook dit geheel 10 minuten op een zacht vuurtje. Proeven en eventueel nog peper en zout toevoegen. Maak onder tussen de bechamelsaus met de melk (zie aanwijzing op de verpakking). Vet de bodem in van de ovenschaal. Eerst een laag je saus dan een laagje lasagnebladen sluit af met een laagje saus. Giet de bechamelsaus erover en maak het geheel af met een laagje kaas. Doe de lasagne in de oven en bak deze in ca. 30 minuten gaar.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit vegatarische pompoenlasagne recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten

Reacties

  • Bechamelsaus uit een zakje? Gewoon met wat boter, bloem en melk... Daar heb je echt geen zakje voor nodig. Durf te koken!

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /