AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Vegatarische pompoenlasagne

4

Ingrediënten

Bereidingswijze

Vegatarische pompoenlasagne recept Verwarm de oven voor op 200 graden C. Halveer de pompoen en verwijder de draden en pitten. Ik gebruik voor een recept voor twee personen een halve pompoen. Om te pompoen makkelijk te kunnen schillen, doe ik deze eerst vijf minuten in kokend water zodat de schil hierna makkelijk loslaat. Na het schillen, snijd ik de pompoen in blokjes. Halveer de courgette, verwijder de zachte binnenkant en snijd de rest in blokjes. Snipper de ui. Vervolgens maak je de tomatensaus: Doe de tomatenblokjes samen met de knoflook, de puree, peper, zout en Italiaanse kruiden in een kom en pureer dit alles kort met de staafmixer (de saus moet nog een beetje grof blijven). Bak het uitje glazig en voeg toe: de pompoen en de courgette en een paar minuten later de tomaten saus. Kook dit geheel 10 minuten op een zacht vuurtje. Proeven en eventueel nog peper en zout toevoegen. Maak onder tussen de bechamelsaus met de melk (zie aanwijzing op de verpakking). Vet de bodem in van de ovenschaal. Eerst een laag je saus dan een laagje lasagnebladen sluit af met een laagje saus. Giet de bechamelsaus erover en maak het geheel af met een laagje kaas. Doe de lasagne in de oven en bak deze in ca. 30 minuten gaar.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit vegatarische pompoenlasagne recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Bechamelsaus uit een zakje? Gewoon met wat boter, bloem en melk... Daar heb je echt geen zakje voor nodig. Durf te koken!
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /