AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Spinazietaart

13

Ingrediënten

Bereidingswijze

Spinazietaart recept Roerbak de spinazie en laat deze goed uitlekken. Rooster de pijnboompitten. Meng in een kom de eieren. Klop deze eerst los en voeg de verkruimelde feta en creme fraiche toe. Voeg naar smaak peper en zout toe. Vet een bakblik in met boter en beleg deze met bladerdeeg. Bekleed de bodem met spinazie en pijnboompitten en voeg de inhoud van de kom toe. Verwarm de oven voor op 150 graden C. en bak in de oven de taart in 25 minuten gaar.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit spinazietaart recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 6 recensies

  • De knoflook uit de ingrediŽntenlijst wordt niet gebruikt?
  • Spinazie uit de moestuin ... omgetoverd in een taart, op 200 graden heteluchtoven en ruim 40 minuten. Ik heb een heel bekertje crťme fraÓche erbij gedaan en ook wat nootmuskaat. Hij was heerlijk!
  • Misschien is het verstandig om de hoeveelheden precies te vermelden. Denk aan je de meng verhouding. Hiermee maak je het makkelijker voor de minder ervaren koks onder ons.
  • Hoeveel crťme fraÓche heb je nodig voor dit recept?
  • Oventemperatuur van 150 C. is naar mijn mening te laag en daarbij 25 minuten veel te kort. Ik heb halverwege de baktijd de temperatuur verhoogd naar 180 C. en zeker 45 minuten in totaal laten bakken. De taart was heerlijk! Met twee personen bijna helemaal op!
  • Let op: Het recept is niet geschikt voor mensen met een koemelkallergie. In creme fraiche zit melk, en bladerdeeg bevat vaak roomboter, en daar zit ook melk in. Er is wel ook bladerdeeg zonder roomboter te koop, dus let daar even op. Creme fraiche kun je ook zelf maken: Neem dan 2,5 lepel bloem en meng dat met 60ml water tot het een glad beslag is. Voeg daarna 300 ml water toe. Kook het mengsel ca 3 minuten; totdat het dikker wordt. Haal de pan van het vuur, en voeg geleidelijk 12 schepjes dieetpeodermelk (nutrilon pepti)toe. Laat het geheel afkoelen :) En met deze tips is het gerecht ook geschikt voor mensen met koemelkallergie.
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /