Spinazietaart

Spinazietaart

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Roerbak de spinazie en laat deze goed uitlekken. Rooster de pijnboompitten. Meng in een kom de eieren. Klop deze eerst los en voeg de verkruimelde feta en creme fraiche toe. Voeg naar smaak peper en zout toe. Vet een bakblik in met boter en beleg deze met bladerdeeg. Bekleed de bodem met spinazie en pijnboompitten en voeg de inhoud van de kom toe. Verwarm de oven voor op 150 graden C. en bak in de oven de taart in 25 minuten gaar.
Bron: © eigen brom

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit spinazietaart recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (6)

Gemiddelde score 9 / 10 in 6 reacties
  • De knoflook uit de ingrediëntenlijst wordt niet gebruikt?
    Marein gaf dit recept 3/5 sterren
  • Spinazie uit de moestuin ... omgetoverd in een taart, op 200 graden heteluchtoven en ruim 40 minuten. Ik heb een heel bekertje créme fraîche erbij gedaan en ook wat nootmuskaat. Hij was heerlijk!
    Alies gaf dit recept 5/5 sterren
  • Misschien is het verstandig om de hoeveelheden precies te vermelden. Denk aan je de meng verhouding. Hiermee maak je het makkelijker voor de minder ervaren koks onder ons.
    gaf dit recept 4/5 sterren
  • Hoeveel créme fraîche heb je nodig voor dit recept?
    Moira gaf dit recept 5/5 sterren
  • Oventemperatuur van 150 C. is naar mijn mening te laag en daarbij 25 minuten veel te kort. Ik heb halverwege de baktijd de temperatuur verhoogd naar 180 C. en zeker 45 minuten in totaal laten bakken. De taart was heerlijk! Met twee personen bijna helemaal op!
    Adriana gaf dit recept 5/5 sterren
  • Let op: Het recept is niet geschikt voor mensen met een koemelkallergie. In creme fraiche zit melk, en bladerdeeg bevat vaak roomboter, en daar zit ook melk in. Er is wel ook bladerdeeg zonder roomboter te koop, dus let daar even op. Creme fraiche kun je ook zelf maken: Neem dan 2,5 lepel bloem en meng dat met 60ml water tot het een glad beslag is. Voeg daarna 300 ml water toe. Kook het mengsel ca 3 minuten; totdat het dikker wordt. Haal de pan van het vuur, en voeg geleidelijk 12 schepjes dieetpeodermelk (nutrilon pepti)toe. Laat het geheel afkoelen :) En met deze tips is het gerecht ook geschikt voor mensen met koemelkallergie.
    Anne gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter