Pannenkoeken

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Klop 2 eieren met wat zout los.
  2. Roer er dan de door en beetje voor beetje een gedeelte van de halve liter , tot de klontjes zijn verdwenen.
  3. Verwarm een scheut vloeibare margarine in een koekenpan en giet er een pollepel beslag in.
  4. Kantel met draaiende beweging de pan, zodat het beslag de bodem geheel bedekt.
  5. Keer de pannenkoek om als de onderkant droog, maar de bovenkant nog iets vochtig is.
  6. Laat hiervoor de pannekoek op een deksel glijden en keer met een snelle beweging om als je hem niet durft te flippen in de pan.
  7. Herhaal bovenstaande voor volgende pannekoeken.

    TIP:
  8. Je kunt de pannekoeken ook beleggen in de pan met bijvoorbeeld plakjes ontbijtspek of appel, kaas of ananas, krentjes, ijs etc.
25
25
25

Variaties op Pannenkoeken

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pannenkoeken
VariatieAantalGang
Pannenkoeken6Taart en gebak
Appelpannenkoeken3Nagerechten
Hartige pannenkoekentaart2Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ferme eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (109)

Pannenkoeken heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 109 recensies
RESET

Geweldige pannenkoeken! Voeg er nog een beetje honing aan toe voor de smaak!
Jan 7 april 2017
Ik bak dit al jaren met dat beslag en ik doe er altijd wat vanille suiker erbij en kaneel voor de liefhebber met dit beslag kan je alle kanten op heerlijk vinden mijn kinderen en nu mijn kleinkinderen... Lees reactie
Marjan 23 mei 2016
Ze zijn heerlijk!
Nina 9 januari 2016
Scheutje bier door het beslag, wordt het beslag lekker luchtig van en het is nog lekker ook!
jandic 19 mei 2015
Goed recept
Jopie Dokske 30 oktober 2014
Heerlijk maak ze elke week weer
Dunya 17 september 2014
Top top top top top
Sam 22 augustus 2014
De pannenkoeken zijn heerlijk! Ik heb 6 dikke pannenkoeken eruit gekregen en heb naar mijn smaak nog wat suiker en kaneel erbij gedaan. Jummie!
Rebecca 19 juni 2014
Easy to do and tasteful! :-) My first time doing pannenkoeken!
Katia 10 mei 2014
Lekker hoor
Naamloos 13 maart 2014
Mijn tip: doe eens een zakje vaniliesuiker door het beslag. variaties: kaneel door het beslag
Bart 28 februari 2014
Wel lekker maar kan beter
Bezoeker 25 februari 2014
Ik denk dat het bloem wel wat minder kan. Ik vind de pannenkoeken iets te veel naar meel smaken. Ik heb 225 melk gebruik en de andere helft pure vruchtendrank. Voor mij was het een experiment, dat red... Lees reactie
Evert 9 januari 2014
Makkelijk chocolade-pannenkoeken maken is heel eenvoudig. In plaats van gewone melk chocolademelk toevoegen.
Jan 5 december 2013
Jummie! ik doe er lekker stroop of suiker bij. Hmmmmmmm
Selena 3 december 2013
Sorry, deze pannenkoeken zijn niet echt hoe ik het had verwacht, volgende keer lekkerder!
23 oktober 2013
Lekker super!
Kelvin 27 september 2013
Goed recept!
Richard 19 september 2013
Yummie... het kan nog lekkerder. Beslag maken met 400 milliliter magere melk, 175 gram zelf rijzend bakmeel, een eetlepel bruine basterd suiker, mespuntje zout, twee eieren, een beetje kaneel poeder ... Lees reactie
Jim Heinen 10 september 2013
Lekker! Ik heb er 6 pannenkoeken uitgehaald en nog een kleintje. Maar ik houd dan ook van dunne pannenkoeken :)
Lisette 29 augustus 2013
Makkelijk te maken en heel lekker.
Peter 25 augustus 2013
Doe eens een lepel custard er door, dan zijn ze mooi en geel. En dus ook heel lekker.
R. Bloemendaal 10 augustus 2013
Heel lekker, vandaag ga ik ze ook weer maken!
Jan 8 juli 2013
Van hoeveel heb je alles nodig?
Bob 29 juni 2013
Heel lekker.
Emma 22 juni 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
301 kcal
15%1204 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
46 g.
17%184 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pannenkoeken