Gazpacho (Spaanse tomatensoep)

Gazpacho (Spaanse tomatensoep)

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Komkommer schillen en in de lengte doormidden snijden. Met behulp van theelepel zachte zaadkern eruit schrapen (zaadkern wordt niet gebruikt). Komkommer in grove stukken snijden. Tomaten halveren, zaadjes en vocht verwijderen en vruchtvlees tomaat (handvol tomaatblokjes bewaren) bij komkommer doen. Helft van ui door komkommermengsel roeren en geheel in keukenmachine of met staafmixer pureren. Sinaasappel- en tomatensoep met knoflook en zout en peper pittig op smaak brengen en tot gebruik in afsluitbare bak gekoeld bewaren. In koekenpan rest van olie verhitten. Brood hierin goudbruin bakken, halverwege keren en op keukenpapier laten uitlekken. Brood laten afkoelen. Tomatensoep, paprika, rest van ui en broodblokjes in vier afzonderlijke afsluitbare bakjes in koeltas vervoeren. Tomatensoep over vier diepe borden of kommen verdelen. Groenten en broodblokjes toevoegen en soep serveren.
Bron: © kookboek

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gazpacho (spaanse tomatensoep) recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter