Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gazpacho (Spaanse tomatensoep) recept
Gazpacho (Spaanse tomatensoep) recept

Gazpacho (Spaanse tomatensoep)


Ingrediënten


18

Bereidingswijze


Komkommer schillen en in de lengte doormidden snijden. Met behulp van theelepel zachte zaadkern eruit schrapen (zaadkern wordt niet gebruikt). Komkommer in grove stukken snijden. Tomaten halveren, zaadjes en vocht verwijderen en vruchtvlees tomaat (handvol tomaatblokjes bewaren) bij komkommer doen. Helft van ui door komkommermengsel roeren en geheel in keukenmachine of met staafmixer pureren. Sinaasappel- en tomatensoep met knoflook en zout en peper pittig op smaak brengen en tot gebruik in afsluitbare bak gekoeld bewaren. In koekenpan rest van olie verhitten. Brood hierin goudbruin bakken, halverwege keren en op keukenpapier laten uitlekken. Brood laten afkoelen. Tomatensoep, paprika, rest van ui en broodblokjes in vier afzonderlijke afsluitbare bakjes in koeltas vervoeren. Tomatensoep over vier diepe borden of kommen verdelen. Groenten en broodblokjes toevoegen en soep serveren.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gazpacho (spaanse tomatensoep) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Lees de column van Hilde Tjakka, chia!
  De populariteit van chia reikt inmiddels verder dan de natuurwinkel. We hebben namelijk ontdekt dat slechts een paar zaadjes al een enorme boost aan eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetzuren geven. Bovendien kan het helpen bij afvallen omdat het een vol gevoel geeft. Maar deze Superman onder de superfoods kan helaas ook negatieve gezondheidseffecten teweegbrengen.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven