Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkenshaas medaillons met sperziebonen recept
Varkenshaas medaillons met sperziebonen recept

Varkenshaas medaillons met sperziebonen


Ingrediënten


printad
1

Bereidingswijze


Maak de sperziebonen schoon en halveer ze eventueel.
Was het bonenkruid en houd 1 takje apart voor garnering.
Kook de sperziebonen en het bonenkruid 13,5 minuten in kokend water met wat zout.
Verwarm de oven voor op de grillstand. Pel en snipper intussen de ui.
Snijd de varkenshaas in 4-6 plakken (medaillons).
Verhit de olie in een pan en bak de medaillons aan beide zijden 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Neem uit de pan.
Fruit de ui in het bakvet. Bestuif met bloem en bak hem kort mee. Voeg 125 ml water en de slagroom toe en breng het geheel aan de kook.
Roer het bouillonblokje en de kaas erdoorheen en kook ca 3 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Was de peterselie en hak hem fijn.
Giet de bonen af en verwijder het bonenkruid. Roer de boter en de peterselie door de bonen en schud goed door. Leg de bonen en de medaillons in een ovenschaal en schenk de saus eroverheen.
Gratineer het geheel 4 minuten in de oven. Bestrooi met grof gemalen peper.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit varkenshaas medaillons met sperziebonen recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.




Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven