Tajine, Noord-Afrikaanse stoofschotel met lamsvlees

Tajine, Noord-Afrikaanse stoofschotel met lamsvlees

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de vleesblokjes in gedeelten rondom lichtbruin.
Voeg de ui toe en bak die 2-3 minuten mee.
Voeg de rozijnen, hazelnoten, kaneelstokjes, piment, nootmuskaat en lams of vleesfond toe en breng het geheel op smaak met zout en de witte peper.
Voeg dan de limoen toe.
Stoof alles 1 uur op een laag vuur met het deksel op de pan.
Voeg de aubergine en de tomaten toe en stoof alles nog eens 45 minuten.
Controleer tegen het einde van de stooftijd of er nog voldoende vocht in de pan zit. Voeg eventueel wat water of bouillon toe. Bereid de couscous volgens de aanwijzing.
Verwijder de limoen uit het gerecht. Strooi de citroenmelisse erover en serveer met de couscous.
Bron: © van tante Ida

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit tajine, noord-afrikaanse stoofschotel met lamsvlees recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter