Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Tajine, Noord-Afrikaanse stoofschotel met lamsvlees


Ingrediënten


printad
1

Bereidingswijze


Verhit de olie en bak hierin de vleesblokjes in gedeelten rondom lichtbruin.
Voeg de ui toe en bak die 2,5 minuten mee.
Voeg de rozijnen, hazelnoten, kaneelstokjes, piment, nootmuskaat en lams of vleesfond toe en breng het geheel op smaak met zout en de witte peper.
Voeg dan de limoen toe.
Stoof alles 1 uur op een laag vuur met het deksel op de pan.
Voeg de aubergine en de tomaten toe en stoof alles nog eens 45 minuten.
Controleer tegen het einde van de stooftijd of er nog voldoende vocht in de pan zit. Voeg eventueel wat water of bouillon toe. Bereid de couscous volgens de aanwijzing.
Verwijder de limoen uit het gerecht. Strooi de citroenmelisse erover en serveer met de couscous.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit tajine, noord-afrikaanse stoofschotel met lamsvlees recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.




Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven