Surinaamse Bami

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. klein snijden en met de en vlug bruin bakken in ongeveer 15 minuten.
  2. Doe daar de zwarte , ve-tin, , bij en roer deze goed om, dan voorzichtig de salem bladeren erbij en het geheel met een klein beetje water afblussen (niet te veel water gebruiken).
  3. Doe er een flinke scheut bij en dan het geheel laten sudderen op een heel laag pitje tot het gaar is.
  4. Wel af en toe roeren.
  5. Als het gaar is dan maak je het af met en vers gehakte .
  6. De kook je in ruim kokend water zoals op de verpakking staat alleen doe je in het water 2 flinke scheuten .
  7. Je water moet goed donker zijn.
  8. Je mag de bodem niet kunnen zien van de pan.
  9. Klop de los met een scheutje en doe daar wat , en bij.
  10. Voeg daar fijn gesneden aan toe en maak daar hele dunne flensjes van.
  11. Rol deze op en snijd ze in reepjes.
  12. Doe dit allemaal in een schaal en zet deze samen met de op tafel.
  13. Eet smakelijk!
25
25
25

Variaties op Surinaamse Bami

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Surinaamse Bami
VariatieAantalGang
Surinaamse Bami3Miegerechten
Surinaamse bami met kip1Miegerechten
Surinaamse bami met surinaamse pindasaus1Miegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap en spaghetti is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
361 kcal
18%1444 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Surinaamse Bami