Stoofvlees in donker biersaus

Stoofvlees in donker biersaus

print
Delen


Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.

Ingrediënten

  • 2 kg stoofvlees (mager)
  • 5 ajuinen
  • 5 laurierblaren
  • 2 flessen donker tafelbier
  • 4 eetlepel mosterd
  • zout en peper
  • maiszetmeel express voor donkere sausen


Bereidingswijze

Bak in een grote pan het stoofvlees zodat het een bruin krokant jasje heeft. Neem een presspot, zet op een hoog vuur(6), doe de olijfolie erin en bak de gesneden ajuin tot hij bruin ziet. Doe het stoofvlees, de laurierblaren, het zout (naar eigen smaak), de peper en de mosterd erbij. Sluit de pot. Als de presspot op zijn kookpunt is, zet hem dan op stand 3 en laat 45 minuten koken. Laat de stoom weg onder de koude kraan. Proef of er voldoende zout en peper in is en dik aan met maiszetmeel express. Dien op met witloof in mayonaise en frietjes of kroketten.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit stoofvlees in donker biersaus recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (2)

  • Sinds kort ben ik ook coeliakie patiŽnt, ik had graag stoverij klaar gemaakt, dank voor het recept. Ik had een vraag tafelbier is dat gluttenvrij? Ik ging mongool bier toevoegen. Dank u wel Christiane
    Dewaele Christiane gaf dit recept 5 sterren
  • Er ontbreken ingredienten in de beschrijving van het recept.
    Kookster gaf dit recept 5 sterren

Laat uw reactie achter