Stoofschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in kleine blokjes en bestrooi dit met .
  2. Bak de kip bijna gaar in wat olie en zet dit aan de kant.
  3. Dan de ’s in lange dunne reepjes snijden en deze reepjes even halveren, de snipperen.
  4. Gooi eventueel nog een beetje olie bij in je pan en doe dan de , , en in de pan, op laag vuur.
  5. Roer dit af en toe door, vergeet niet na het roeren elke keer de deksel op de pan te doen, je aardappels moeten niet bakken.
  6. In een minuut of 10 moet dit wel klaar zijn.
  7. Vervolgens is het tijd de in de pan te doen.
  8. Even roeren en dan het deksel er weer op, 5 minuten later mag je weer even kijken.
  9. Je hoeft overigens geen van poeder te gebruiken, wat je ook doet, zorg er in ieder geval voor dat je een krachtige gebruikt.
  10. Ongeduldig genoeg geweest, nu de demi crème fraîche en kip erbij, goed roeren en de laatste keer (echt waar) 5 minuutjes het deksel op de pan doen.
  11. De geur die nu je keuken vult is al goddelijk en geeft je een warm gevoel (bij ons thuis is het de strijd of de afzuigkap aan moet.
  12. Ik houd van de geur van eten in de huiskamer en keuken, (anderen niet, jammer is dat!) Dan is nu de tijd aangebroken de blij verraste gezichten van je disgenoten te zien.
  13. Op zich heeft dit gerecht niks extra nodig, want alles zit in de pan, maar mocht je toch wat extra willen, wat brood om de saus mee op te slurpen (vergeet niet:
  14. brood is slechts de drager van lekkers) is zeker niet vreemd!.
  15. Eet smakelijk en neem het me niet kwalijk als je morgen meer van deze heerlijkheid wilt!
25
25
25

Variaties op Stoofschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Stoofschotel
VariatieAantalGang
Runderstoofschotel3Vlees
Ajam Smoor (kippen stoofschotel)1Gevogelte
Gulai belung (stoofschotel van groente en makreel)1Stoofschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Stoofschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Prima recept. Ik heb een grote gietijzeren pan gebruikt. Drie kleuren paprika's maakt het fleurig. Ik gebruikte een grote mok bouillon, dat had wat minder gemogen want dit maakte de boel behoorlijk na... Lees reactie
Louis 19 juli 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
208 kcal
10%832 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
3%0 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
10%112 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stoofschotel