Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Bak het vlees stevig aan in hete en haal het dan uit de pan.
    Doe , en karwij in de pan en bak deze lichtjes bruin.
    Voeg en toe en blus met rode .
    Laat dit een beetje inkoken, voeg bouillon toe, kruid met en leg er dan het vlees terug in.
    Bind de takjes samen, doe ze samen met het in de pan en laat dit afgedekt ca. 2-3 uur op een zacht vuur sudderen.
    Verwijder de kruiden dan terug en breng op smaak met en .
    Verdeel het stoofpotje over de borden en doe er een beetje zure op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en vleesbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en vleesbouillon
  • vleesbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Uitstekend gerecht: niet moeilijk om te maken. Variant van een Vlaamse klassieker. Ik vind wel dat de fouten uit de beoordelingen moeten gehaald worden. Doet pijn aan de ogen. Foei.
Karine VanRemoortele 12 januari 2017
Het was erg lekker. Mijn man houd normaal niet van wijn in een gerecht, maar hij heeft hierbij zijn vingers opgegeten. Ik heb hem handschoenen aangedaan, anders had hij ze echt nog opgegeten!
Marja Boersma 24 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
826 kcal
41%3304 kcal
Vetten
46 g.
66%184 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
22 g.
8%88 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room