AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Mexicaanse chili con carne

103 5 2

Ingrediënten

Bereidingswijze

Mexicaanse chili con carne recept Zet de bonen de avond ervoor in voldoende koud water en laat ze minimaal 12 uur weken. Kook ze in het weekwater in ca. 30 – 45 min. gaar. Giet ze af in het vergiet. Vang het kookvocht op en houd apart.
Gebruik eventueel als alternatief voorgekookte bonen uit blik. Laat deze uitlekken in het vergiet maar vang ook hier het vocht op en bewaar het.
Verhit de olijfolie in een grote ketel of hapjespan. Snipper de ui fijn en fruit ze licht aan. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Fruit kort mee en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt gedurende 10 min. en maak het ondertussen rul met een vork. Ontdoe de paprika’s van zaadlijsten en zaadjes. Snijd ze in stukjes en voeg ze toe. Snijd het Spaans pepertje heel klein en voeg toe.
Stamp, maal of wrijf de korianderzaadjes fijn en voeg ze toe. Voeg de basterdsuiker toe. Voeg een kopje bonenvocht toe, het bouillonblokje, de tomatenpulp, de tomatenpuree, de paprikapoeder, de chilipoeder en de bonen. Roer alles goed door en breng aan de kook. Laat minimaal 35 min. garen op een zacht vuurtje met deksel op de pan. Langer mag ook maar pas op dat de bonen niet stuk koken en dat de chili niet te droog wordt. In dat geval nog een beetje bonennat toevoegen. Maak tot slot op smaak met eventueel wat cayennepeper en zout.
Serveer in diepe borden.
Zet voor de die-hards het flesje tabasco op tafel. Blussen met Mexicaans bier: Corona extra, is dan de volgende stap! (De Mexicanen voegen daar een schijfje limoen en een beetje zout aan toe).

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit mexicaanse chili con carne recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 22 recensies

  • Idd, zeer goed recept en goed uitgelegd, alvast bedankt hiervoor, ben benieuwd of mijn vriendin het ook goed vindt???
  • Klinkt misschien raar maar voeg eens een stukje bittere chocoladereep toe, geeft net dat stukje onbekendheid en dat he? gevoel. Ik maak het vaak en in grote hoeveelheid.
  • Goede basis om je eigen Tex Mex Chili te maken.
  • Fijn recept. Het boullionblokje geeft het die vleessmaak die je normaal met gehakt niet krijgt.
  • Heerlijk recept ik heb het vandaag gemaakt wel ik heb er nog wel wat extra kruiden aan toe gevoegd, komijn, kervel, gember kaneel en een half bouillionblokje extra en in plaats van 400 heb ik er 800 gram kidneybonen in gedaan. Maar verder een mooi basisrecept om zelf naar smaak aan te passen. Ik vind hem top we hebben er heerlijk van gesmikkeld.
  • Prima recept, gemakkelijk aan te passen aan je eigen smaak. Ik maak het regelmatig, en dan lekker soppen met ciabatta brood. Jammie!
  • Bedankt voor het recept maar het vocht van peulvruchten bewaren is geen optie. Lees over fytinezuur of gooi het gewoon weg.
  • Super lekker zo.
  • Sinds ik klein ben al gek op chilli con carne ! In Mexico vroeg ik aan een meisje daar of ze dat kende. Ze keek me aan met een hele vreemde blik. Toen zei ze, "natuurlijk ken ik chili en vlees". Waarop ik dus moest uitleggen dat dat een gerecht was bij ons. En in mexico dus onbekend. Blijkt dus van amerikaans (of mexicaanse) cowboys te komen. Corona is lekker, desperado nog lekkerder! Leuk recept!
  • Heerlijk recept! Ik maak deze eens in de zoveel tijd en hij blijft lekker! Vandaag ga ik hem weer maken.
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /