MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Mexicaanse chili con carne

Mexicaanse chili con carne recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zet de bonen de avond ervoor in voldoende koud water en laat ze minimaal 12 uur weken. Kook ze in het weekwater in ca. 30 Ė 45 min. gaar. Giet ze af in het vergiet. Vang het kookvocht op en houd apart.
Gebruik eventueel als alternatief voorgekookte bonen uit blik. Laat deze uitlekken in het vergiet maar vang ook hier het vocht op en bewaar het.
Verhit de olijfolie in een grote ketel of hapjespan. Snipper de ui fijn en fruit ze licht aan. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Fruit kort mee en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt gedurende 10 min. en maak het ondertussen rul met een vork. Ontdoe de paprikaís van zaadlijsten en zaadjes. Snijd ze in stukjes en voeg ze toe. Snijd het Spaans pepertje heel klein en voeg toe.
Stamp, maal of wrijf de korianderzaadjes fijn en voeg ze toe. Voeg de basterdsuiker toe. Voeg een kopje bonenvocht toe, het bouillonblokje, de tomatenpulp, de tomatenpuree, de paprikapoeder, de chilipoeder en de bonen. Roer alles goed door en breng aan de kook. Laat minimaal 35 min. garen op een zacht vuurtje met deksel op de pan. Langer mag ook maar pas op dat de bonen niet stuk koken en dat de chili niet te droog wordt. In dat geval nog een beetje bonennat toevoegen. Maak tot slot op smaak met eventueel wat cayennepeper en zout.
Serveer in diepe borden.
Zet voor de die-hards het flesje tabasco op tafel. Blussen met Mexicaans bier: Corona extra, is dan de volgende stap! (De Mexicanen voegen daar een schijfje limoen en een beetje zout aan toe).

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit mexicaanse chili con carne recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Heerlijke chili con carne! Wat baconvet maakt het geheel nog iets voller, maar echt heel erg lekker!
  • Het recept was echt heerlijk! Heb het nou weer klaar gemaakt met chorizoworst,speklappen en gehakt dat smaakte ook heerlijk. Dat is het proberen echt waard. De corona smaakte ook heerlijk is het beste biertje wat er is. Dat met de citroen voor het randje van de fles klopt ook. Maar het nog een reden het is ook om de vliegen weg te houden bij het bier in mexico dan in ieder geval.

Inloggen

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /