Mexicaanse chili con carne

Mexicaanse chili con carne

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Zet de bonen de avond ervoor in voldoende koud water en laat ze minimaal 12 uur weken. Kook ze in het weekwater in ca. 30 – 45 min. gaar. Giet ze af in het vergiet. Vang het kookvocht op en houd apart.
Gebruik eventueel als alternatief voorgekookte bonen uit blik. Laat deze uitlekken in het vergiet maar vang ook hier het vocht op en bewaar het.
Verhit de olijfolie in een grote ketel of hapjespan. Snipper de ui fijn en fruit ze licht aan. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Fruit kort mee en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt gedurende 10 min. en maak het ondertussen rul met een vork. Ontdoe de paprika’s van zaadlijsten en zaadjes. Snijd ze in stukjes en voeg ze toe. Snijd het Spaans pepertje heel klein en voeg toe.
Stamp, maal of wrijf de korianderzaadjes fijn en voeg ze toe. Voeg de basterdsuiker toe. Voeg een kopje bonenvocht toe, het bouillonblokje, de tomatenpulp, de tomatenpuree, de paprikapoeder, de chilipoeder en de bonen. Roer alles goed door en breng aan de kook. Laat minimaal 35 min. garen op een zacht vuurtje met deksel op de pan. Langer mag ook maar pas op dat de bonen niet stuk koken en dat de chili niet te droog wordt. In dat geval nog een beetje bonennat toevoegen. Maak tot slot op smaak met eventueel wat cayennepeper en zout.
Serveer in diepe borden.
Zet voor de die-hards het flesje tabasco op tafel. Blussen met Mexicaans bier: Corona extra, is dan de volgende stap! (De Mexicanen voegen daar een schijfje limoen en een beetje zout aan toe).
Bron: © Eigen variatie op een beproefde klassieker

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit mexicaanse chili con carne recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (22)

Gemiddelde score 9.5 / 10 in 22 reacties
  • Idd, zeer goed recept en goed uitgelegd, alvast bedankt hiervoor, ben benieuwd of mijn vriendin het ook goed vindt???
    Nas gaf dit recept 5/5 sterren
  • Klinkt misschien raar maar voeg eens een stukje bittere chocoladereep toe, geeft net dat stukje onbekendheid en dat he? gevoel. Ik maak het vaak en in grote hoeveelheid.
    Frank gaf dit recept 5/5 sterren
  • Goede basis om je eigen Tex Mex Chili te maken.
    Cancun gaf dit recept 4/5 sterren
  • Fijn recept. Het boullionblokje geeft het die vleessmaak die je normaal met gehakt niet krijgt.
    Frans gaf dit recept 4/5 sterren
  • Heerlijk recept ik heb het vandaag gemaakt wel ik heb er nog wel wat extra kruiden aan toe gevoegd, komijn, kervel, gember kaneel en een half bouillionblokje extra en in plaats van 400 heb ik er 800 gram kidneybonen in gedaan. Maar verder een mooi basisrecept om zelf naar smaak aan te passen. Ik vind hem top we hebben er heerlijk van gesmikkeld.
    Sigrid gaf dit recept 5/5 sterren
  • Prima recept, gemakkelijk aan te passen aan je eigen smaak. Ik maak het regelmatig, en dan lekker soppen met ciabatta brood. Jammie!
    Rob gaf dit recept 5/5 sterren
  • Bedankt voor het recept maar het vocht van peulvruchten bewaren is geen optie. Lees over fytinezuur of gooi het gewoon weg.
    Ron gaf dit recept 5/5 sterren
  • Super lekker zo.
    Johan gaf dit recept 4/5 sterren
  • Sinds ik klein ben al gek op chilli con carne ! In Mexico vroeg ik aan een meisje daar of ze dat kende. Ze keek me aan met een hele vreemde blik. Toen zei ze, "natuurlijk ken ik chili en vlees". Waarop ik dus moest uitleggen dat dat een gerecht was bij ons. En in mexico dus onbekend. Blijkt dus van amerikaans (of mexicaanse) cowboys te komen. Corona is lekker, desperado nog lekkerder! Leuk recept!
    Patrick gaf dit recept 5/5 sterren
  • Heerlijk recept! Ik maak deze eens in de zoveel tijd en hij blijft lekker! Vandaag ga ik hem weer maken.
    Denise gaf dit recept 5/5 sterren
  • Meer reacties

Laat uw reactie achter