Kip met perzik, balsamico en rozemarijn

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Verwijder de huid van de kippendijen.
    Ontpit de en snijd ze klein.
    Verwijder de takjes van de , snij de in dunne plakjes en verhit de olie in een grote koekenpan.
  2. Voeg de , , en toe en bak tot de glazig is en zacht, ongeveer 4-5 minuten.
  3. Voeg de plakjes perzik toe en bak de voor nog eens 5 minuten.
  4. Voeg de en toe en breng aan de kook.
  5. Laat ongeveer 5 minuten koken, totdat de saus is gereduceerd tot een dikke siroop.
  6. Wacht niet te lang te want de siroop zal gaan karameliseren.
    Leg de kippenbouten in een licht ingevette pot van de slow cooker.
  7. Giet de perzik / balsamico saus over de kip, verspreid de gelijkmatig over de kip .
    zet de slow cooker op low en laat 5 á 6 uur sudderen.
    Haal voorzichtig de kippenpoten uit de saus en bindt de saus met een beetje arrowroot.
  8. Doe leg de kip in de saus en serveer.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in balsamico azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kip met perzik, balsamico en rozemarijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Wat is arrowroot??? Waar kan ik dat kopen.
lankhaar 29 november 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
98 kcal
4%392 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip met perzik, balsamico en rozemarijn