Kip gevuld met dadels en amandelen

Kip gevuld met dadels en amandelen

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Doe in een kom de gehakte uien, de gehakte knoflook, de fijngehakte peterselie, saffraan, gemberpoeder, paprikapoeder, zout en een flinke scheut olijfolie. Meng alles goed met elkaar. Was de kippen, droog ze goed en vul ze met een mengsel van de in kleine stukjes gesneden ontpitte dadels,de gegrillde en gehakte amandelen, de roomboter, kaneel- en gemberpoeder, suiker en een beetje Arabische gom. Naai de kippen dicht met een draadje garen zodat de vulling er tijdens de bereiding niet uit kan vallen. Smeer de kippen in met bovenstaand uienmengsel en leg de kippen met de rest van dat mengsel in een pan. Breng aan de kook en gier er zo nodig wat water bij. Laat de kippen sudderen totdat ze gaar zijn en het vlees gemakkelijk loslaat van de botten. Doe de kippen over in een ovenschaal, zet ze in de oven om een bruin korstje te krijgen of onder de grill. Leg de kippen op een mooie schaal, schenk de overgebleven jus uit de pan er om heen, versier met in reepjes gesneden dadels en wat gegrillde amandelen. Dien op met grote stukken Marokkaans brood.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kip gevuld met dadels en amandelen recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter