Stamppot spruiten

Stamppot spruiten

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Maak de spruitjes en worteltjes schoon. Halveer de spruiten en snijd de worteltjes in drieŽn. Stoof de groeten 10 minuten in 30 gram boter. Stoven: De boter in de pan laten smelten op zeer laag vuur. De boter mag niet bruinen. Als de boter gesmolten is de groenten toevoegen en met het deksel op de pan op zeer laag vuur verwarmen. Doe er dan zoveel water bij dat de groenten net onder staan. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten koken. Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Doe ze bij de groenten en laat alles nog eens 15 minuten koken. Giet het resterende kookvocht af. De massa met een stamper grof stampen. Voeg zout, peper, de resterende boter en een snufje nootmuskaat toe. Goed mengen. Lekker met een goed pilsje erbij.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit stamppot spruiten recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter