Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stamppot boerenkool recept
Stamppot boerenkool recept

Stamppot boerenkool


Ingrediënten


36

Bereidingswijze


Dit recept geeft niet echt een "Hollandse" stamppot maar is zeker de moeite van het proberen waard. Wel de rookworst in water dat tegen de kook wordt gehouden. Zet de boerenkool op met kokend water. Voeg 2 theelepels zout toe. Zet gelijktijdig de aardappelen op met zoveel kokend water dat ze half onder staan (doe dus de aardappelen en de boerenkool elk in een pan). Voeg 2 theelepels zout toe. Kook ze gaar in 20 minuten. Doe 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en verhit op hoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en het spek toe en bak snel bruin. Doe spek en ui over in een kom en houd ze op temperatuur. Giet aardappelen en boerenkool af. Stamp de aardappelen fijn met de boter en het ei. Voeg wat warme melk of koffieroom toe en klop de puree op met een garde zodat een smeu´ge massa ontstaat. Roer spek, ui en de boerenkool erdoor en breng op smaak met peper uit de molen. Serveer met de rookworst.

Allergenen Informatie

Voor dit stamppot boerenkool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Stamppot boerenkool heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ik vind Hollandse stamppotten altijd te schraal. Dit recept gaat nog wel, maar bijvoorbeeld hutspot zonder klapstuk en allen met rookworst is een bezoeking.
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven