Stamppot boerenkool

Stamppot boerenkool

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Dit recept geeft niet echt een "Hollandse" stamppot maar is zeker de moeite van het proberen waard. Wel de rookworst in water dat tegen de kook wordt gehouden. Zet de boerenkool op met kokend water. Voeg 2 theelepels zout toe. Zet gelijktijdig de aardappelen op met zoveel kokend water dat ze half onder staan (doe dus de aardappelen en de boerenkool elk in een pan). Voeg 2 theelepels zout toe. Kook ze gaar in 20 minuten. Doe 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en verhit op hoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en het spek toe en bak snel bruin. Doe spek en ui over in een kom en houd ze op temperatuur. Giet aardappelen en boerenkool af. Stamp de aardappelen fijn met de boter en het ei. Voeg wat warme melk of koffieroom toe en klop de puree op met een garde zodat een smeu´ge massa ontstaat. Roer spek, ui en de boerenkool erdoor en breng op smaak met peper uit de molen. Serveer met de rookworst.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit stamppot boerenkool recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (1)

Gemiddelde score 10 / 10 in 1 reactie
  • Ik vind Hollandse stamppotten altijd te schraal. Dit recept gaat nog wel, maar bijvoorbeeld hutspot zonder klapstuk en allen met rookworst is een bezoeking.
    Zusje gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter