MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Stamppot boerenkool

Stamppot boerenkool recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Dit recept geeft niet echt een "Hollandse" stamppot maar is zeker de moeite van het proberen waard. Wel de rookworst in water dat tegen de kook wordt gehouden. Zet de boerenkool op met kokend water. Voeg 2 theelepels zout toe. Zet gelijktijdig de aardappelen op met zoveel kokend water dat ze half onder staan (doe dus de aardappelen en de boerenkool elk in een pan). Voeg 2 theelepels zout toe. Kook ze gaar in 20 minuten. Doe 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en verhit op hoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en het spek toe en bak snel bruin. Doe spek en ui over in een kom en houd ze op temperatuur. Giet aardappelen en boerenkool af. Stamp de aardappelen fijn met de boter en het ei. Voeg wat warme melk of koffieroom toe en klop de puree op met een garde zodat een smeuïge massa ontstaat. Roer spek, ui en de boerenkool erdoor en breng op smaak met peper uit de molen. Serveer met de rookworst.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit stamppot boerenkool recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Ik vind Hollandse stamppotten altijd te schraal. Dit recept gaat nog wel, maar bijvoorbeeld hutspot zonder klapstuk en allen met rookworst is een bezoeking.

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /