MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Savooi stampot

Savooi stampot recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd de blaren los en haal de harde nerf van de savooikool weg. Was de savooikool overvloedig en doe hem in een grote kookpot met koud water doe er zout bij. Laat koken en doe er de groenteboullion in. Schil de aardappelen en was ze. Snijd ze vervolgens in gelijke stukken. Als de savooikool gaar is, haal ze uit de kookpot en doe de aardappelen in het kookvocht van de savooikool. Laat de aardappelen zacht worden. Doe de aardappelen bij de savooikool en maak er een stamppot van met een stamper (niet met een mixer!). Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar eigen smaak. Indien de stamppot te droog is, kan je een weinig van het kookvocht erbij doen. Laat de stamppot afkoelen. Doe de spek in een braadpan en bak deze bruin. Doe vervolgens de stamppot bij de spek en braad deze onder voortdurend roeren mee. Dien de stamppot zeer heet op Kan geserveerd worden met een biefstuk, varkensgebraad of braadworst.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit savooi stampot recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /