AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Preiprol

22

Ingrediënten

Bereidingswijze

Preiprol recept Schil de aardappelen en kook die tot ze gaar zijn. Maak de prei schoon en snijd die in partjes. Prei koken of roerbakken. De spekjes uitbakken. De eieren koken. Daarna de aardappelen, de prei en de eieren stampen. Op het laatst de spekjes er door roeren. De hoeveelheden zijn afhankelijk van het aantal personen.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit preiprol recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.8 / 10 in 5 recensies

  • Preiprol, het lekkerste wat ik ooit in Zeeland leerde eten. Bij het koken van de aardappelen gebruik ik geen zout maar een runderbouillon blokje, wel even kijken hoeveel blokjes je gaat gebruiken. Voor 4 personen 3 blokjes. Erg smaakvol.
  • Preiprol lekker. wij doen eerst aardappelen, dan prei, weer aardappelen, gehakt, weer aardappelen en als laatste paneermeel. 20 minuten in de oven dan is het klaar om te eten. eet smakelijk.
  • Hmmm lekker voor het eerst gemaakt met mijn vriend die het recept kon van zijn moeder. Ik doe er zelf een zelf gemaakt jusje bij met uitjes heerlijk.
  • In Zeeuws Vlaanderen gaat er altijd een flinke scheut azijn doorheen. Hoeveelheid is mischien lastig de eerste keer, maar er kan altijd bij, nooit af; dus voorzichtig beginnen, en dan naar smaak maar opvoeren.
  • Hoi nanda, dit recept wilde ik ook invoeren, maar het was al gepubliceerd. alleen één ding: je hebt hem als roerbakgerecht staan, maar ik neem aan dat je stamppot bedoelt. Als ik preiprol maak, kook ik de prei bovenop de aardappelen. Jij niet? roerbak jij het? of rauw erdoor? dat heb je niet vermeld nl. Bij ons is dit ons meest favoriete recept in huis. Pas geprobeerd met echte speklapjes van de keurslager.. nou, dan komt er geen spekvet meer af. Dan is het erg droog. Het spekvet geeft de smaak aan het geheel. groeten, Mira
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /