Surinaamse schotel met kouseband

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in dunne reepjes.
  2. Pel en snipper de en de knoflook.
  3. Maak de schoon en snijd in stukjes.
  4. Was de en snijd hem in partjes.
  5. Schil en was de aardappels en snijd ze in blokjes van ca. 3 cm.
  6. Verhit de in een pan en fruit hierin de en de knoflook.
  7. Voeg de aardappels toe, bak 2 minuten, voeg de toe, bak nog 2 minuten.
  8. Voeg de partjes , de bouillontablet en 100 mililiter warm water toe.
  9. Doe een deksel op de pan en laat in ca. 10 minuten gaar stoven.
  10. Bind het vocht evt.
  11. met een klein beetje allesbinder.
  12. Maak op smaak met zout en .
  13. Geef de seroendeng en de geraspte er apart bij.
  14. Variatie:
  15. kun je vervangen door sperziebonen.
  16. Voor wie van pittig houdt:
  17. voeg samen met de een heel rood pepertje toe, verwijder deze voor het opdienen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Surinaamse schotel met kouseband heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Voor een Surinaams gerecht vind ik er weinig smaak aan zitten. Daarnaast staat niet omschreven hoe je het vlees moet bereiden en kruiden. Ik heb er zelf 3 teentjes knoflook door gedaan, 2 uien, 2 t... Lees reactie
Sander 21 september 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
507 kcal
25%1014 kcal
Vetten
12 g.
17%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
38 g.
14%76 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Surinaamse schotel met kouseband