Tempeh met bloemkool

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Wok
  • Koekenpan
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Bereid als eerste de tempéh.
    Bak de tempéh in de wok in een laagje olie om en om lichtbruin.
  2. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
  3. Doe er sojasaus bij en laat het vocht indampen.
  4. Zorg dat de blokjes krokant zijn.
    Fruit de , 2 , rode en in twee eetlepels olie glazig.
  5. Voeg en toe en bak tot de saus wat dik en plakkerig wordt.
  6. Breng de saus op smaak met wat zout.
  7. Meng de tempé er doorheen.
  8. Zet weg tot gebruik.

    Kook de gaar volgens de aanwijzingen op de verapkking.
    Kook intussen de hele in 10 minuten beetgaar (hij wordt nog gebakken dus hoeft niet helemaal gaar te zijn).
  9. Haal uit de pan en laat iets afkoelen.
    Snijd de in grote plakken van 1 cm breed.
  10. Bestrooi de plakken met en een beetje zout.
    Laat in een grote koekenpan wat heet worden en bak hierin de plakken in ongeveer 5 minuten aan iedere kant lichtbruin.
  11. Je kan maar een paar plakken tegelijk doen, houd de plakken die klaar zijn warm onder wat aluminimumfolie.
    Bestrooi de plakken met de fijngesneden .
  12. Dien op met de lauwwarme en gekookte .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
  • tempeh is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
404 kcal
20%1616 kcal
Vetten
22 g.
32%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
43 g.
16%172 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tempeh met bloemkool