Khauw Phad

Khauw Phad

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Laat de rijst afkoelen. Bak in en wok de gesnipperde ui en de geplette knoflook en de fijngesneden chillipeper (met zaadjes wordt het heter, zonder zaadjes milder).
Voeg kleingesneden groente toe en laat even meebakken.
Nu de stukjes kip of varkensvlees toevoegen en het geheel onder voortdurend omscheppen goed bakken.
De afgekoelde rijst toevoegen en blijven omscheppen om de rijst goed los te maken.
Voeg nu pas de nam pla en de sojasaus toe.
het geheel is nu behoorlijk vochtig. Verplaats het geheel daarom naar de zijkant van de wok en last in het teruglopend vocht het losgeklopte ei onder voortdurend roeren goed garen. Dan alles weer door elkaar scheppen en afsmaken met peperen zout.
Bron: © Elke Thai maakt dit en het is makkelijk en lekker, het lijkt op nasi maar s toch weer anders

Serveersuggesties

Een gebakken ei erbij maakt het geheel nog lekkerder. In plaats van kip of varkensvees kun je ook garnalen gebruiken.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit khauw phad recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Laat uw reactie achter