Gevulde paprika met rijst en gehakt

Gevulde paprika met rijst en gehakt

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Snijd met een scherp en puntig mes in elk van de paprika's een dekseltje aan de topzijde van de paprika. Voeg in een schaal de rijst, rundergehakt, de fijn gesneden peterselie, olie, paprikapoeder, zout en peper en meng goed. Vul elk van de paprika's tot een centimeter onder de opening met het verkregen mengsel en breng de dekseltjes die verkregen zijn bij het uitsnijden van de paprika's terug op hun plaats in de paprika. Neem een pan die groot genoeg is om alle paprika's in te leggen. Stop in de pan de tomatenpuree, olie, paprikapoeder, zout en peper en leg de paprika's op hun zijde in de pan. Voeg water toe tot een 2 centimeter onder de paprika's en kook tot 1 uur het hele mengsel terwijl de deksel van de pan een kleine opening heeft om de damp te laten ontsnappen. Controleer van tijd tot of er nog genoeg water in de pan is. Eet smakelijk.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gevulde paprika met rijst en gehakt recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter