Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chili con carne recept
Chili con carne recept

Chili con carne


Ingrediënten


printad
78

Bereidingswijze


Kook de rijst, of neem stokbrood naar eigen keuze... Verwarm 2 eetlepels olie in de pan en voeg het gehakt eraan toe. Strooi peper en zout (naar smaak) erover en braad het gehakt losjes aan, zodat er kruimels ontstaan. Snijd de uien en paprika's in stukjes, pers de knofkook en voeg dit alles bij het gehakt toe. Roer het geheel door en laat alles even opstaan met een deksel op de pan, tot de uien en de paprika's wat zachter zijn (niet te zacht). Voeg 3 eetlepels chilipoeder en een theelepel sambal toe en roer alles door. Stop alles nu in een grote pan en doe de pot bruine bonen erbij en roer 3 of 4 blikjes tomatenpuree er door heen. Dan een 1/2 kopje water en weer alles doorroeren. Even zachtjes op laten staan tot het water verdampt is. Roer 1/2 eetlepel suiker (naar smaak, niet te veel) er door heen, 1 scheutje azijn, weer roeren en als laatste: wat melk erbij. E.v.t. nog wat zout, peper en aromat naar smaak toevoegen. Dit gerecht gaat goed samen met rijst en/of: stokbrood. Eet smakelijk!

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit chili con carne recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.9 / 10 in 22 recensies

  • Als je er een zakje chili con carne kruiden erdoor doet, hoef je geen chilipoeder door heen te doen. Met de kruiden is het wel pittig maar niet te. De rest van je eten proef je ook gewoon. Dan kan je het zelfs aan kinderen geven. Beetje sambal mag wel maar dan wel naar eigen smaak toevoegen.
  • Een lekkere maaltijdsoep. Met wat stokbrood erbij.
  • Een lekkere maaltijd soep. Met wat stokbrood er bij.
  • Ook wij hebben de brandweer gebeld. ( te laat de reacties gelezen ) Ik sluit mij aan bij de reactie van Steve. Misschien is het een idee om in het recept aan te geven te beginnen met drie afgestreken theelepeltjes en naar behoefte eventueel extra chilipoeder toe te voegen. Op zich is het een prima recept.
  • Jammer, we hadden er veel zin in. Zaten met het hele gezin aan tafel, en een grote pan chili in het midden. Ik ben maar snel tomatensoep met brood klaar gaan maken. En die grote pan kan weg, hij is echt veel te heet!
  • Heerlijk! Ligt ook wel een beetje aan het merk van je spullen hè. Hoe pedis het uitvalt;)
  • De chilipoeder die ik had, was dus wel veel te pittig. De smaak van de rest viel helaas weg. Het restant heb ik in delen ingevoren en doe ik nu door een nieuwe chili. Theelepeltje sambal erbij en heerlijk!
  • Ook hier brandweer gebeld :( te laat reactie gelezen :(
  • Ik vond hem goed. Niet de lekkerste die ik ooit heb gegeten heb, maar wel lekker.
  • Ik vond hem heerlijk echt perfect.
Alle recencies bekijken


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven