Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chili con carne recept
Chili con carne recept

Chili con carne


Ingrediënten


78

Bereidingswijze


Kook de rijst, of neem stokbrood naar eigen keuze... Verwarm 2 eetlepels olie in de pan en voeg het gehakt eraan toe. Strooi peper en zout (naar smaak) erover en braad het gehakt losjes aan, zodat er kruimels ontstaan. Snijd de uien en paprika's in stukjes, pers de knofkook en voeg dit alles bij het gehakt toe. Roer het geheel door en laat alles even opstaan met een deksel op de pan, tot de uien en de paprika's wat zachter zijn (niet te zacht). Voeg 3 eetlepels chilipoeder en een theelepel sambal toe en roer alles door. Stop alles nu in een grote pan en doe de pot bruine bonen erbij en roer 3 of 4 blikjes tomatenpuree er door heen. Dan een 1/2 kopje water en weer alles doorroeren. Even zachtjes op laten staan tot het water verdampt is. Roer 1/2 eetlepel suiker (naar smaak, niet te veel) er door heen, 1 scheutje azijn, weer roeren en als laatste: wat melk erbij. E.v.t. nog wat zout, peper en aromat naar smaak toevoegen. Dit gerecht gaat goed samen met rijst en/of: stokbrood. Eet smakelijk!

Allergenen Informatie

Voor dit chili con carne recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Chili con carne heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.9 / 10 in 22 recensies

  • Een lekkere maaltijdsoep. Met wat stokbrood erbij.
  • Een lekkere maaltijd soep. Met wat stokbrood er bij.
  • Ook wij hebben de brandweer gebeld. ( te laat de reacties gelezen ) Ik sluit mij aan bij de reactie van Steve. Misschien is het een idee om in het recept aan te geven te beginnen met drie afgestreken ... Lees reactie
  • Jammer, we hadden er veel zin in. Zaten met het hele gezin aan tafel, en een grote pan chili in het midden. Ik ben maar snel tomatensoep met brood klaar gaan maken. En die grote pan kan weg, hij is ec... Lees reactie
  • Als je er een zakje chili con carne kruiden erdoor doet, hoef je geen chilipoeder door heen te doen. Met de kruiden is het wel pittig maar niet te. De rest van je eten proef je ook gewoon. Dan kan je ... Lees reactie
  • Heerlijk! Ligt ook wel een beetje aan het merk van je spullen hè. Hoe pedis het uitvalt;)
  • De chilipoeder die ik had, was dus wel veel te pittig. De smaak van de rest viel helaas weg. Het restant heb ik in delen ingevoren en doe ik nu door een nieuwe chili. Theelepeltje sambal erbij en heer... Lees reactie
  • Ook hier brandweer gebeld :( te laat reactie gelezen :(
  • Ik vond hem goed. Niet de lekkerste die ik ooit heb gegeten heb, maar wel lekker.
  • Ik vond hem heerlijk echt perfect.
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven