Chili con carne

Chili con carne

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Kook de rijst, of neem stokbrood naar eigen keuze... Verwarm 2 eetlepels olie in de pan en voeg het gehakt eraan toe. Strooi peper en zout (naar smaak) erover en braad het gehakt losjes aan, zodat er kruimels ontstaan. Snijd de uien en paprika's in stukjes, pers de knofkook en voeg dit alles bij het gehakt toe. Roer het geheel door en laat alles even opstaan met een deksel op de pan, tot de uien en de paprika's wat zachter zijn (niet te zacht). Voeg 3 eetlepels chilipoeder en een theelepel sambal toe en roer alles door. Stop alles nu in een grote pan en doe de pot bruine bonen erbij en roer 3 of 4 blikjes tomatenpuree er door heen. Dan een 1/2 kopje water en weer alles doorroeren. Even zachtjes op laten staan tot het water verdampt is. Roer 1/2 eetlepel suiker (naar smaak, niet te veel) er door heen, 1 scheutje azijn, weer roeren en als laatste: wat melk erbij. E.v.t. nog wat zout, peper en aromat naar smaak toevoegen. Dit gerecht gaat goed samen met rijst en/of: stokbrood. Eet smakelijk!

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit chili con carne recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (22)

Gemiddelde score 7.9 / 10 in 22 reacties
  • Als je er een zakje chili con carne kruiden erdoor doet, hoef je geen chilipoeder door heen te doen. Met de kruiden is het wel pittig maar niet te. De rest van je eten proef je ook gewoon. Dan kan je het zelfs aan kinderen geven. Beetje sambal mag wel maar dan wel naar eigen smaak toevoegen.
    Sylvana gaf dit recept 5/5 sterren
  • Een lekkere maaltijdsoep. Met wat stokbrood erbij.
    Bart gaf dit recept 4/5 sterren
  • Een lekkere maaltijd soep. Met wat stokbrood er bij.
    Bart gaf dit recept 5/5 sterren
  • Ook wij hebben de brandweer gebeld. ( te laat de reacties gelezen ) Ik sluit mij aan bij de reactie van Steve. Misschien is het een idee om in het recept aan te geven te beginnen met drie afgestreken theelepeltjes en naar behoefte eventueel extra chilipoeder toe te voegen. Op zich is het een prima recept.
    Gijs gaf dit recept 5/5 sterren
  • Jammer, we hadden er veel zin in. Zaten met het hele gezin aan tafel, en een grote pan chili in het midden. Ik ben maar snel tomatensoep met brood klaar gaan maken. En die grote pan kan weg, hij is echt veel te heet!
    An gaf dit recept 5/5 sterren
  • Heerlijk! Ligt ook wel een beetje aan het merk van je spullen hè. Hoe pedis het uitvalt;)
    Jigger gaf dit recept 4/5 sterren
  • De chilipoeder die ik had, was dus wel veel te pittig. De smaak van de rest viel helaas weg. Het restant heb ik in delen ingevoren en doe ik nu door een nieuwe chili. Theelepeltje sambal erbij en heerlijk!
    Ester gaf dit recept 3/5 sterren
  • Ook hier brandweer gebeld :( te laat reactie gelezen :(
    Anneke gaf dit recept 5/5 sterren
  • Ik vond hem goed. Niet de lekkerste die ik ooit heb gegeten heb, maar wel lekker.
    Suzanne Vliegen gaf dit recept 3/5 sterren
  • Ik vond hem heerlijk echt perfect.
    Collin Vliegen gaf dit recept 5/5 sterren
  • Meer reacties

Laat uw reactie achter