Surinaamse bami

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Wok
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Kook de volgens de verpakkingsinstructie ( 8 – 10 min ).
    Kipfilet in kleine bokjes snijden, en marineer die met knoflook, , katoenbar, en dat even laten rusten.
    1 fijn snijden.
    De lente fijnsnijden en snipperen.

    Zet de wok op gas doe er wat in en bak de uien en knoflook tot dat zij glazig is.
  2. Doe de kipfilet erbij en bak deze bruin.
    Voeg de reepjes omelet* erbij.

    *Omeletten:
    Kluts 4 eieren in een kom en voeg een beetje zout en peper toe.
    Bak deze in een koekenpan tot een lichte omelet.
    De gebakken omelet oprollen en vervolgens snijden.
    De gesneden omelet bij de bami toevoegen.

    Voeg de gekookte spaghetti toe in de wok.
    Sprenkel wat ketjap hierover heen totdat de spaghetti licht bruin is.
    Voeg de fijngesneden lente ui bij de spaghetti en roer deze er goed door en de blokjes gember met een klein beetje sap.
25
25
25

Variaties op Surinaamse bami

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Surinaamse bami
VariatieAantalGang
Surinaamse Bami3Stoofschotels
Surinaamse bami met kip1Miegerechten
Surinaamse bami met surinaamse pindasaus1Miegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • spaghetti en ketjap is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
301 kcal
15%1204 kcal
Vetten
30 g.
43%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
33 g.
12%132 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Surinaamse bami