Lasagne

Lasagne

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Rull het gehakt in de koekenpan en bak daarna de fijngesneden ui mee.

Voeg peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en basilicum toe en bak dit goed door.

(omwille van babies gebruik ik knoflookpoeder, dat is minder sterk van smaak, als het hier enkel voor volwassenen bedoeld is, is verse knoflook natuurlijk lekkerder).

Voeg nu de tomatenpuree toe en laat dit goed in het gehakt trekken.

Voeg nu de geconcasseerde tomaten toe de gezeefde tomaten



Laat dit alles een tien minuten op een zacht vuurtje doorpruttelen.

Ondertussen maak je de bechamelsaus.

Laat ongeveer 100 gram boter in een steelpannetje smelten. Voeg bloem erbij tot het een droge massa wordt en begin de melk en beetje bij beetje aan toe te voegen tot je een mooie gladde witte saus hebt.

Afkruiden met peper, zout, nootmuskaat en voor het een mooie gladde saus te houden, nog een klein nootje boter eraan toevoegen.

Voeg bij de tomatensaus de room toe, maar laat dit niet meer koken (anders schift de room).

Vet nu een braadslede in en begin met een bodem bechamelsaus erin te scheppen, daarbovenop een laag tomatensaus, dan volledig bedekken met lasagnabladeren. Herhaal dit drie keer en op de bovenste laag voeg je bij de resterende bechamelsaus geraspte kaas en je schept dit uit. Bestrooi de bovenkant met gemalen kaas en doe er aluminiumfolie over.



Verwarm de oven voor op 180 graden celsius en plaats de schaal ongeveer een half uurtje in de oven. Laat dan 10 minuten doorverwarmen zonder de folie en strooi nog een klein beetje geraspte kaas er bovenop.



Let wel, als je de lasagna in de schaal schept, houd ong. een cm vrij van de bovenkant, door de hitte in de oven, gaat de saus borrelen en anders loopt alles over je schaal heen.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit lasagne recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (8)

Gemiddelde score 9 / 10 in 8 reacties
  • Super lekker. Ik maak dit elke dag!
    Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
  • Bij mij te dun tips zijn welkom!
    gaf dit recept 3/5 sterren
  • Hoe dik moet je de bechmamel saus maken?
    Marielle gaf dit recept 5/5 sterren
  • Heerlijk en zeer eenvoudig!
    Roland en Stefanie gaf dit recept 4/5 sterren
  • Heerlijk gerecht. Dat gaan we vaker maken.
    Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
  • Wij zijn mega fan van dit recept. Het is in z'n eenvoud een heerlijk gerecht. Aanrader!
    Fam. Nielen gaf dit recept 5/5 sterren
  • Vandaag voor de tweede keer gemaakt! Super recept! Zeker met zelfgemaakte lasagna bladen!
    Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
  • Gemakkelijk te maken met standaard ingredienten. Heerlijk resultaat!
    Bezoeker gaf dit recept 4/5 sterren

Laat uw reactie achter