AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Lasagne

36 2

Ingrediënten

Bereidingswijze

Lasagne recept Rull het gehakt in de koekenpan en bak daarna de fijngesneden ui mee.

Voeg peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en basilicum toe en bak dit goed door.

(omwille van babies gebruik ik knoflookpoeder, dat is minder sterk van smaak, als het hier enkel voor volwassenen bedoeld is, is verse knoflook natuurlijk lekkerder).

Voeg nu de tomatenpuree toe en laat dit goed in het gehakt trekken.

Voeg nu de geconcasseerde tomaten toe de gezeefde tomaten



Laat dit alles een tien minuten op een zacht vuurtje doorpruttelen.

Ondertussen maak je de bechamelsaus.

Laat ongeveer 100 gram boter in een steelpannetje smelten. Voeg bloem erbij tot het een droge massa wordt en begin de melk en beetje bij beetje aan toe te voegen tot je een mooie gladde witte saus hebt.

Afkruiden met peper, zout, nootmuskaat en voor het een mooie gladde saus te houden, nog een klein nootje boter eraan toevoegen.

Voeg bij de tomatensaus de room toe, maar laat dit niet meer koken (anders schift de room).

Vet nu een braadslede in en begin met een bodem bechamelsaus erin te scheppen, daarbovenop een laag tomatensaus, dan volledig bedekken met lasagnabladeren. Herhaal dit drie keer en op de bovenste laag voeg je bij de resterende bechamelsaus geraspte kaas en je schept dit uit. Bestrooi de bovenkant met gemalen kaas en doe er aluminiumfolie over.



Verwarm de oven voor op 180 graden celsius en plaats de schaal ongeveer een half uurtje in de oven. Laat dan 10 minuten doorverwarmen zonder de folie en strooi nog een klein beetje geraspte kaas er bovenop.



Let wel, als je de lasagna in de schaal schept, houd ong. een cm vrij van de bovenkant, door de hitte in de oven, gaat de saus borrelen en anders loopt alles over je schaal heen.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit lasagne recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.1 / 10 in 9 recensies

  • Ik eet dit italiaans gerecht een keer in de maand en het is heerlijk
  • Super lekker. Ik maak dit elke dag!
  • Bij mij te dun tips zijn welkom!
  • Hoe dik moet je de bechmamel saus maken?
  • Heerlijk en zeer eenvoudig!
  • Heerlijk gerecht. Dat gaan we vaker maken.
  • Wij zijn mega fan van dit recept. Het is in z'n eenvoud een heerlijk gerecht. Aanrader!
  • Vandaag voor de tweede keer gemaakt! Super recept! Zeker met zelfgemaakte lasagna bladen!
  • Gemakkelijk te maken met standaard ingredienten. Heerlijk resultaat!
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /