Groentenlasagne

Groentenlasagne

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Tomatensaus: in pan met dikke bodem in 3 eetlepels olie, sjalot en knoflook 5 minuten zacht bakken Tomaat, knoflook, oregano en 1 bosje basilicum toevoegen. 30 minuten zacht laten stoven. Tomatenmoes boven andere pan zeven. Puree zacht laten inkoken tot 5 deciliter dikke saus. Op smaak brengen met zout, peper en mespunt suiker. Laten afkoelen. Oven voorverwarmen op 175 graden C. Aubergines schillen, in lengte in plakken van 1/2 cm snijden. Plakken aan beide kanten met rest van olie bestrijken en met zout en peper bestrooien. Dakpansgewijs in grote ovenschaal leggen. Scheutje water erover schenken en afdekken met aluminiumfolie. In oven aubergine 30 minuten gaar stoven. Plakken droogdeppen met keukenpapier, laten afkoelen. Ongeschilde courgettes in plakken van 3 mm dik snijden. Op dezelfde manier als aubergines in oven in 20 minuten gaar stoven. Paprika's roosteren onder grill, in hete oven of boven gasvlam tot vel zwartgeblakerd is. In plastic zak laten uitdampen. Schil verwijderen. Paprika's in vieren snijden, zaadjes verwijderen (vocht opvangen en bij tomatensaus gieten). Groenten laten afkoelen Mozzarella in hele dunne plakjes snijden. In ovenschaal laagjes maken van: 1/4 van tomatensaus, 1/3 van lasagnevellen, aubergine, daarop basilicumblaadjes en 1/3 deel van mozzarella. Deze laagjes 2x herhalen maar in plaats van aubergine 1e keer courgette en 2e keer paprika gebruiken. Eindigen met tomatensaus. Oven voorverwarmen op 175 graden C. Parmezaanse kaas over lasagne strooien. In oven lasagne in 45 minuten gaar bakken. Serveer de lasagne in brede repen gesneden met stokbrood en een groene salade.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit groentenlasagne recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (1)

Gemiddelde score 8 / 10 in 1 reactie
  • Het wordt voor mij zelfs bijna perfect als de aubergine geroosterd wordt. (ongeschild)
    Toon depoorter gaf dit recept 4/5 sterren

Laat uw reactie achter