AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Groentenlasagne

Ingrediënten

Bereidingswijze

Groentenlasagne recept Tomatensaus: in pan met dikke bodem in 3 eetlepels olie, sjalot en knoflook ± 5 minuten zacht bakken Tomaat, knoflook, oregano en 1 bosje basilicum toevoegen. ± 30 minuten zacht laten stoven. Tomatenmoes boven andere pan zeven. Puree zacht laten inkoken tot ± 5 deciliter dikke saus. Op smaak brengen met zout, peper en mespunt suiker. Laten afkoelen. Oven voorverwarmen op 175 graden C. Aubergines schillen, in lengte in plakken van 1/2 cm snijden. Plakken aan beide kanten met rest van olie bestrijken en met zout en peper bestrooien. Dakpansgewijs in grote ovenschaal leggen. Scheutje water erover schenken en afdekken met aluminiumfolie. In oven aubergine ± 30 minuten gaar stoven. Plakken droogdeppen met keukenpapier, laten afkoelen. Ongeschilde courgettes in plakken van 3 mm dik snijden. Op dezelfde manier als aubergines in oven in ± 20 minuten gaar stoven. Paprika's roosteren onder grill, in hete oven of boven gasvlam tot vel zwartgeblakerd is. In plastic zak laten uitdampen. Schil verwijderen. Paprika's in vieren snijden, zaadjes verwijderen (vocht opvangen en bij tomatensaus gieten). Groenten laten afkoelen Mozzarella in hele dunne plakjes snijden. In ovenschaal laagjes maken van: 1/4 van tomatensaus, 1/3 van lasagnevellen, aubergine, daarop basilicumblaadjes en 1/3 deel van mozzarella. Deze laagjes 2x herhalen maar in plaats van aubergine 1e keer courgette en 2e keer paprika gebruiken. Eindigen met tomatensaus. Oven voorverwarmen op 175 graden C. Parmezaanse kaas over lasagne strooien. In oven lasagne in ± 4 5 minuten gaar bakken. Serveer de lasagne in brede repen gesneden met stokbrood en een groene salade.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit groentenlasagne recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Het wordt voor mij zelfs bijna perfect als de aubergine geroosterd wordt. (ongeschild)
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /