Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witlofschotel recept
Witlofschotel recept

Witlofschotel


Ingrediënten


printad

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden C. Beboter een ovenschaal. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof. Kook de witlof ongeveer 15 minuten en ruim water. Laat de stronken goed uitlekken. Wikkel elke stronk in een plak ham en eventueel een plak kaas (voor de liefhebber) en leg ze in de ovenschaal. Verdeel de halve perziken over de schaal zonder het sap. Meng de creme fraiche met de helft van de kaas, een scheut perziksap en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de saus over de ovenschaal zodat alles bedekt is en verdeel de rest van de geraspte kaas hierover. Zet ongeveer 30 minuten in de oven totdat de kaas een goudbruin kleurtje krijgt.

Serveersuggesties

Lekker met aardappelpuree erbij.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit witlofschotel recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.




Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Weg met mes en vork
    Het scheelde in ieder geval in de afwas, voor het Ethiopisch restaurant waar ik laatst uit eten was. We aten namelijk lekker met onze handen. En dan ook nog eens met z'n allen van één groot bord. Heel authentiek en ontspannen. En inderdaad, we hadden niet eens bestek nodig.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven