MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Witlofschotel

Witlofschotel recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Beboter een ovenschaal. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof. Kook de witlof ongeveer 15 minuten en ruim water. Laat de stronken goed uitlekken. Wikkel elke stronk in een plak ham en eventueel een plak kaas (voor de liefhebber) en leg ze in de ovenschaal. Verdeel de halve perziken over de schaal zonder het sap. Meng de creme fraiche met de helft van de kaas, een scheut perziksap en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de saus over de ovenschaal zodat alles bedekt is en verdeel de rest van de geraspte kaas hierover. Zet ongeveer 30 minuten in de oven totdat de kaas een goudbruin kleurtje krijgt.

Serveersuggesties

Lekker met aardappelpuree erbij.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit witlofschotel recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /