Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de hapjespan voor op laag vuur.
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet een ovenschaal in.
    Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn.
    Maak de schoon en snijd deze in dunne plakjes.
    Snijd de champignons in dunne plakjes.
    Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak hierin de zoete ui en knoflook kort aan.
  2. Voeg de wortel en de champignons toe en bak kort totdat de ui goed glazig begint te worden en de champignons beginnen te slinken.
    Schep alles uit de hapjespan en bewaar even apart, rul nu het gehakt in de pan totdat het gehakt bruin is geworden.
  3. Schep de net gebakken groenten weer in de pan en kruid naar smaak met wat , en , Schep alles goed door elkaar en voeg ca.
  4. een eetlepel en de theelepel toe.
    Schep alles goed door elkaar en voeg beetje bij beetje de toe.
    Verwarm het mengsel totdat begint te pruttelen, schep af en toe om.
    Schil intussen de en snijd deze in gelijke stukken, kook de in 20 minuten gaar en giet daarna af.
  5. Voeg de boter toe en kruid met wat versgemalen en .
  6. Stamp de tot een mooie romige puree.
    Schep na een half uurtje het gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel over de bodem.
  7. Schep hier de aardappelpuree overheen, snij de in dunne ringetjes en strooi deze over de aardappelpuree.
    Strooi de geraspte over de preiringetjes en verdeel nog wat kleine blokjes over de ovenschaal.
    Zet de ovenschaal 20-25 minuten in de oven totdat de bovenkant krokant geworden is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
  • groentebouillon, kaas, roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • kaas en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
554 kcal
27%2216 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
8%4 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
3%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
6%0 g.
Koolhydraten
61 g.
23%244 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%4 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Winterovenschotel