MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Surinaamse pom

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding: De kip wassen, in stukjes hakken en vervolgens insmeren met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Ontzout het zoutvlees gedeeltelijk (een aantal keren koken) en snijd het in stukjes. Bak de kip in wat olie lichtbruin. Doe de boter in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en het zoutvlees. Als het al een beetje gebakken is, voeg je de stukjes gesneden tomaat en de kip er aan toe en omscheppen. Daarna doe je 3 verkruimelde bouillonblokjes, 2 glazen water, de kleingesneden selderij, suiker en peper erbij. Dit even laten opkoken. Als laatste het zoutvlees toevoegen en nog even laten koken. Op smaak afmaken. Leg een paar klontjes boter op de pom en bak die in 1,5 uur in een voorverwarmde oven op 160–180 graden C. Als de pom gaar is, krijg het een donkerbruine korst en is goudgeel van binnen. Als je geen zoutvlees gebruikt, 1 bouillonblokje toevoegen. Eet smakelijk.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit surinaamse pom recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten

Reacties

  • Voor pom recept handig. Ik ga meteen mee aan de slag. Thx
  • Hoi ben van plan dit te gaan maken wat voor een soort bouillon wordt er gebruikt?
  • Recept van pom is wel goed maar u bent vergeten te vermelden wanneer u dat vlees bij dat pom moet doen. Het zou lekkerder zijn als u voordat u het in de oven doe verse uien en boomtomaat in ringetjes te snijden en erop te leggen. En ik zou meer vocht erbij doen zodat je geen droge pom krijgt. Smakelijk eten, Hendrik.
  • Beste, mijn beoordeling is gebasseerd op hoe lekker ik pom vind in het algemeen. Maar aangezien ik niet veel weet over de Surinaamse keuken weet ik toch echt niet wanneer de pomtajer moet worden toegevoegd! Help!

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /