Surinaamse pom

Surinaamse pom

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Bereiding: De kip wassen, in stukjes hakken en vervolgens insmeren met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Ontzout het zoutvlees gedeeltelijk (een aantal keren koken) en snijd het in stukjes. Bak de kip in wat olie lichtbruin. Doe de boter in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en het zoutvlees. Als het al een beetje gebakken is, voeg je de stukjes gesneden tomaat en de kip er aan toe en omscheppen. Daarna doe je 3 verkruimelde bouillonblokjes, 2 glazen water, de kleingesneden selderij, suiker en peper erbij. Dit even laten opkoken. Als laatste het zoutvlees toevoegen en nog even laten koken. Op smaak afmaken. Leg een paar klontjes boter op de pom en bak die in 1,5 uur in een voorverwarmde oven op 160180 graden C. Als de pom gaar is, krijg het een donkerbruine korst en is goudgeel van binnen. Als je geen zoutvlees gebruikt, 1 bouillonblokje toevoegen. Eet smakelijk.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit surinaamse pom recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (4)

Gemiddelde score 9.5 / 10 in 4 reacties
  • Voor pom recept handig. Ik ga meteen mee aan de slag. Thx
    Mctaytlbaum gaf dit recept 5/5 sterren
  • Hoi ben van plan dit te gaan maken wat voor een soort bouillon wordt er gebruikt?
    Marlies gaf dit recept 5/5 sterren
  • Recept van pom is wel goed maar u bent vergeten te vermelden wanneer u dat vlees bij dat pom moet doen. Het zou lekkerder zijn als u voordat u het in de oven doe verse uien en boomtomaat in ringetjes te snijden en erop te leggen. En ik zou meer vocht erbij doen zodat je geen droge pom krijgt. Smakelijk eten, Hendrik.
    Hendrik gaf dit recept 5/5 sterren
  • Beste, mijn beoordeling is gebasseerd op hoe lekker ik pom vind in het algemeen. Maar aangezien ik niet veel weet over de Surinaamse keuken weet ik toch echt niet wanneer de pomtajer moet worden toegevoegd! Help!
    Nick gaf dit recept 4/5 sterren

Laat uw reactie achter