Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Surinaamse pom


Ingrediënten


21

Bereidingswijze


Bereiding: De kip wassen, in stukjes hakken en vervolgens insmeren met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Ontzout het zoutvlees gedeeltelijk (een aantal keren koken) en snijd het in stukjes. Bak de kip in wat olie lichtbruin. Doe de boter in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en het zoutvlees. Als het al een beetje gebakken is, voeg je de stukjes gesneden tomaat en de kip er aan toe en omscheppen. Daarna doe je 3 verkruimelde bouillonblokjes, 2 glazen water, de kleingesneden selderij, suiker en peper erbij. Dit even laten opkoken. Als laatste het zoutvlees toevoegen en nog even laten koken. Op smaak afmaken. Leg een paar klontjes boter op de pom en bak die in 1,5 uur in een voorverwarmde oven op 160–180 graden C. Als de pom gaar is, krijg het een donkerbruine korst en is goudgeel van binnen. Als je geen zoutvlees gebruikt, 1 bouillonblokje toevoegen. Eet smakelijk.

Allergenen Informatie

Voor dit surinaamse pom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Surinaamse pom heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies

  • Voor pom recept handig. Ik ga meteen mee aan de slag. Thx
  • Hoi ben van plan dit te gaan maken wat voor een soort bouillon wordt er gebruikt?
  • Recept van pom is wel goed maar u bent vergeten te vermelden wanneer u dat vlees bij dat pom moet doen. Het zou lekkerder zijn als u voordat u het in de oven doe verse uien en boomtomaat in ringetjes ... Lees reactie
  • Beste, mijn beoordeling is gebasseerd op hoe lekker ik pom vind in het algemeen. Maar aangezien ik niet veel weet over de Surinaamse keuken weet ik toch echt niet wanneer de pomtajer moet worden toege... Lees reactie
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Eierkoekjes
    Wie jarig is, trakteert. Maar om niet met de zoveelste afgezaagde appel- of slagroomtaart aan te komen op het werk (hoewel het erg lekker is), heb ik me op wat andere traktatieopties georiënteerd. En na wat wikken en wegen ben ik eruit: macarons!

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven