Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Surinaamse pom


Ingrediënten


22

Bereidingswijze


Bereiding: De kip wassen, in stukjes hakken en vervolgens insmeren met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Ontzout het zoutvlees gedeeltelijk (een aantal keren koken) en snijd het in stukjes. Bak de kip in wat olie lichtbruin. Doe de boter in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en het zoutvlees. Als het al een beetje gebakken is, voeg je de stukjes gesneden tomaat en de kip er aan toe en omscheppen. Daarna doe je 3 verkruimelde bouillonblokjes, 2 glazen water, de kleingesneden selderij, suiker en peper erbij. Dit even laten opkoken. Als laatste het zoutvlees toevoegen en nog even laten koken. Op smaak afmaken. Leg een paar klontjes boter op de pom en bak die in 1,5 uur in een voorverwarmde oven op 160180 graden C. Als de pom gaar is, krijg het een donkerbruine korst en is goudgeel van binnen. Als je geen zoutvlees gebruikt, 1 bouillonblokje toevoegen. Eet smakelijk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit surinaamse pom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Surinaamse pom heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies

  • Voor pom recept handig. Ik ga meteen mee aan de slag. Thx
    Mctaytlbaum gaf dit recept op 14 mei 2014 5 uit 5 sterren
  • Hoi ben van plan dit te gaan maken wat voor een soort bouillon wordt er gebruikt?
    Marlies gaf dit recept op 22 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Recept van pom is wel goed maar u bent vergeten te vermelden wanneer u dat vlees bij dat pom moet doen. Het zou lekkerder zijn als u voordat u het in de oven doe verse uien en boomtomaat in ringetjes ... Lees reactie
    Hendrik gaf dit recept op 11 september 2013 5 uit 5 sterren
  • Beste, mijn beoordeling is gebasseerd op hoe lekker ik pom vind in het algemeen. Maar aangezien ik niet veel weet over de Surinaamse keuken weet ik toch echt niet wanneer de pomtajer moet worden toege... Lees reactie
    Nick gaf dit recept op 18 juni 2013 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Tjakka, chia!
    De populariteit van chia reikt inmiddels verder dan de natuurwinkel. We hebben namelijk ontdekt dat slechts een paar zaadjes al een enorme boost aan eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetzuren geven. Bovendien kan het helpen bij afvallen omdat het een vol gevoel geeft. Maar deze Superman onder de superfoods kan helaas ook negatieve gezondheidseffecten teweegbrengen.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven