Rode koolovenschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Bak het rul in de olie.
  2. Voeg naar smaak toe.
    Voeg de ui toe en bak even mee.
  3. Voeg de toe en bak ook deze even mee.

    Kook ondertussen de rode met wat en en voeg appel en
    cranberrie´s of rozijnen toe en eventueel een snufje kaneel.
    Bak de in een koekenpan even uit.
    Maak de aan volgens de aanwijzingen op de verpakking en
    voeg wat toe.
    Meng de door de .

    Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.

    Doe het -mengsel in een flinke ovenschaal.
    Schep de rode over het , dek af met een laagje appel en
    strooi er een beetje extra over (indien gewenst).
    Verdeel de .
    Strooi de geraspte over de puree en zet ca. 45 minuten in de oven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in aardappelpuree en spekjes
  • kruiden, aardappelpuree, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn en kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden en aardappelpuree kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, azijn, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Rode koolovenschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Echt een super-recept, want soms dacht ik dat met rode kool niet zoveel te fantaseren viel. En ik weet dat het een van de allergezondste groentes is, dus wil ik het graag eten als het rodekool-seizoen... Lees reactie
Martine 12 februari 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
344 kcal
17%2064 kcal
Vetten
17 g.
25%102 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rode koolovenschotel