Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Preitaart recept
Preitaart recept

Preitaart


Ingrediënten


1 1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C. Kook de prei in 5 min. beetgaar. Vet een niet al te grote ovenschaal in met olie of boter. Bekleed de ovenschaal met het croissantdeeg. Zorg dat de geperforeerde gedeeltes dichtgemaakt zijn. Laat de prei goed uitlekken en verspreid deze over de bodem van de schaal. Meng in een kom de eieren, slagroom, tijm, peper en zout. Voeg de pistachenootjes aan het mengsel toe. Verbrokkel de geitenkaas en voeg ook deze aan het mengsel toe. Giet het mengsel over de prei in de bakvorm en zorg dat alles goed verspreid is. Bak de taart in 30 a 40 minuten gaar in de oven. Variatie: gebruik broccoli i.p.v. prei gebruik cashewnoten i.p.v. pistachenootjes gebruik je favoriete kruiden i.p.v. tijm

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit preitaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven