Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Preitaart recept
Preitaart recept

Preitaart


Ingrediënten


printad
1 1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C. Kook de prei in 5 min. beetgaar. Vet een niet al te grote ovenschaal in met olie of boter. Bekleed de ovenschaal met het croissantdeeg. Zorg dat de geperforeerde gedeeltes dichtgemaakt zijn. Laat de prei goed uitlekken en verspreid deze over de bodem van de schaal. Meng in een kom de eieren, slagroom, tijm, peper en zout. Voeg de pistachenootjes aan het mengsel toe. Verbrokkel de geitenkaas en voeg ook deze aan het mengsel toe. Giet het mengsel over de prei in de bakvorm en zorg dat alles goed verspreid is. Bak de taart in 30 a 40 minuten gaar in de oven. Variatie: gebruik broccoli i.p.v. prei gebruik cashewnoten i.p.v. pistachenootjes gebruik je favoriete kruiden i.p.v. tijm

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit preitaart recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.




Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven