Ovenschotel met vis en prei

Ovenschotel met vis en prei

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak de prei schoon. Snijd in ringen en kook deze in water in 15 min. gaar. Snijd de zongedroogdetomaten in stukjes. Giet de prei af en voeg citroensap en 1 kneepje vloeibare margerine toe. Meng vervolgens de stukjes tomaat en gehakte peterselie door de prei. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Kruid de visfilet met zout en peper en bestrijk ze met mosterd. Verhit de rest van de boter en bak de vis 3 a 4 min. aan elke kant. Verwarm voor de saus de vloeibare margarine, voeg de bloem toe en roer tot een geheel. Laat 2 min. zachtjes pruttelen. Schenk al roerend de melk erbij en roer tot een dikke gladde saus en breng op smaak met zout en peper. Schep de helft van de rijst in een ovenschaal. Schep daarop de helft van de prei, dan de vis, vervolgens de rest van de prei en tot slot de rest van de rijst. Schenk hierover de kaassaus, bestrooi met de rest van de kaas en zet de schaal in de ovren. Bak ca. 30 min. tot de kaas goudbruin is.
Bron: © kookboekje

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit ovenschotel met vis en prei recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (1)

  • Heerlijke ovenschotel. Heb alleen de helft van de kaas al door de kaassaus gedaan. Staat niet in recept maar volgens mij is dit wel de bedoeling. groetjes Marion
    Marion gaf dit recept 4 sterren

Laat uw reactie achter