MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Ovenschotel met vis en prei

Ovenschotel met vis en prei recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak de prei schoon. Snijd in ringen en kook deze in water in 15 min. gaar. Snijd de zongedroogdetomaten in stukjes. Giet de prei af en voeg citroensap en 1 kneepje vloeibare margerine toe. Meng vervolgens de stukjes tomaat en gehakte peterselie door de prei. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Kruid de visfilet met zout en peper en bestrijk ze met mosterd. Verhit de rest van de boter en bak de vis 3 a 4 min. aan elke kant. Verwarm voor de saus de vloeibare margarine, voeg de bloem toe en roer tot een geheel. Laat 2 min. zachtjes pruttelen. Schenk al roerend de melk erbij en roer tot een dikke gladde saus en breng op smaak met zout en peper. Schep de helft van de rijst in een ovenschaal. Schep daarop de helft van de prei, dan de vis, vervolgens de rest van de prei en tot slot de rest van de rijst. Schenk hierover de kaassaus, bestrooi met de rest van de kaas en zet de schaal in de ovren. Bak ca. 30 min. tot de kaas goudbruin is.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit ovenschotel met vis en prei recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Heerlijke ovenschotel. Heb alleen de helft van de kaas al door de kaassaus gedaan. Staat niet in recept maar volgens mij is dit wel de bedoeling. groetjes Marion

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /