Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ovenschotel met aubergine recept
Ovenschotel met aubergine recept

Ovenschotel met aubergine


Ingrediënten


1 2

Bereidingswijze


Verwarm een eetlepel olie in de pan met een dikke bodem en fruit hierin de sjalot en de knoflook lichtbruin. Roer de tomatenblokjes erdoor. Laat een half uur zachtjes doorkoken met de deksel erop. Snijd de aubergines in 6-9 dunne plakken. (de buitenste plakken met schil gebruikt je niet). Bestrooi de plakken met een beetje zout. Bestrijk de plakken dun met olie en gril ze aan weerszijden. Bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de over voor op 220 graden C. Verdeel een eetlepel tomatensaus over de bodem van de overschaal en leg er een laag aubergine op. Bestrooi met kaas. Verdeel een eetlepel tomatensaus over de kaas. Leg de helft van de aardappelschijfjes erop en bestrooi met zout, peper en kaas. Hierop weer een eetlepel tomatensaus, een laahje aubergine en kaas. hierop de rest van de aardappelschijfjes, zout, peper en kaas en een eetlepel tomatensaus. Leg bovenop een laag aubergine en een laatste dikke laag kaas. Plaats de ovenschotel 30 minuten in de oven.

Allergenen Informatie

Voor dit ovenschotel met aubergine recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Ovenschotel met aubergine heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • Eenvoudig en lekker vegetarisch recept! Kan ook van te voren klaar worden gemaakt!
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Eierkoekjes
    Wie jarig is, trakteert. Maar om niet met de zoveelste afgezaagde appel- of slagroomtaart aan te komen op het werk (hoewel het erg lekker is), heb ik me op wat andere traktatieopties georiŽnteerd. En na wat wikken en wegen ben ik eruit: macarons!

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven