Ovenschotel met aubergine

Ovenschotel met aubergine

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Verwarm een eetlepel olie in de pan met een dikke bodem en fruit hierin de sjalot en de knoflook lichtbruin. Roer de tomatenblokjes erdoor. Laat een half uur zachtjes doorkoken met de deksel erop. Snijd de aubergines in 6-9 dunne plakken. (de buitenste plakken met schil gebruikt je niet). Bestrooi de plakken met een beetje zout. Bestrijk de plakken dun met olie en gril ze aan weerszijden. Bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de over voor op 220 graden C. Verdeel een eetlepel tomatensaus over de bodem van de overschaal en leg er een laag aubergine op. Bestrooi met kaas. Verdeel een eetlepel tomatensaus over de kaas. Leg de helft van de aardappelschijfjes erop en bestrooi met zout, peper en kaas. Hierop weer een eetlepel tomatensaus, een laahje aubergine en kaas. hierop de rest van de aardappelschijfjes, zout, peper en kaas en een eetlepel tomatensaus. Leg bovenop een laag aubergine en een laatste dikke laag kaas. Plaats de ovenschotel 30 minuten in de oven.
Bron: © allerhande

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit ovenschotel met aubergine recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (1)

Gemiddelde score 6 / 10 in 1 reactie
  • Eenvoudig en lekker vegetarisch recept! Kan ook van te voren klaar worden gemaakt!
    Bezoeker gaf dit recept 3/5 sterren

Laat uw reactie achter