Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lof uit de oven met ham en kaas recept
Lof uit de oven met ham en kaas recept

Lof uit de oven met ham en kaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Je schilt de aardappels en wast ze daarna. En de lof was je goed schoon. Je snijd de uiteinde eraf. Daarna kook je de aardappels en lof gaar. Aardappels stamp je tot puree, peper, zout en kurkuma (of aromat)toevoegen, een beetje melk en een grote lepel boter tot de puree lekker smaakt. Lof goed laten uitlekken en daarna plakjes van maken op een bord. In de ovenschaal doe je daarna eerst een laag puree daarna de plakjes lof netjes verdelen en over de lof doe ik altijd nog wat peper uit de pepermolen. Dan weer een laag puree. Op de puree verdeel je de plakken ham. Daarover strooi je de geraspe kaas. dDe paneermeel strooi je weer over de geraspe kaas. Ik meng het altijd even met mijn hand door de kaas dan daarboven stuk of 5 klonten boter verdeelt over de schaal. Ovenschaal in de voorverwarmde oven zetten op 180 graden C. ongeveer 50 minuten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lof uit de oven met ham en kaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Lof uit de oven met ham en kaas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Super lekker! Ook voor kinderen.
    Nienke gaf dit recept op 19 februari 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Geweldige noten
    Noten

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven