Kool - gehaktrolletjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Kook de afgehaalde koolbladen 3 minuten in een grote pan met water en zout.
    Afgieten en laten uitlekken en afkoelen.
    Maak intussen het aan met gehaktkruiden, , , eventueel 'n fijngesnipperd uitje, fijngesneden paprika en wortel.
    Niet te veel.
  2. Zelf gebruik ik 3 à 4 eetlepels bij elkaar.
  3. Dat is ook
    wel genoeg, anders valt het uit elkaar.
    Leg een koolblad op het werkvlak en snijd de dikke nerf eruit.
  4. Schuif ze iets over elkaar heen zodat er weer één koolblad ontstaat.
    Schep een beetje op het koolblad en smeer het helemaal over het blad uit.
    Dan rol je het op en leg het in een ovenschaal.
    Ga zo door tot alles op is.
  5. Maak ongeveer 2 à 3 deciliter van een blokje en giet dat over de rolletjes zodat ze half onder staan.
    Wat geraspte erover en dan 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel en kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel en kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • paneermeel, kippenbouillon, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kool - gehaktrolletjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik dacht gemakkelijk te doen en de bouillon kant en klaar uit pot te kopen. Was ik wel even vergeten, dit aan te lengen met water, en het voor te koken. Als je de gehakt gaar wil hebben, moet de bouil... Lees reactie
van Rijn 16 november 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
314 kcal
15%1256 kcal
Vetten
16 g.
23%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kool - gehaktrolletjes